badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jaap van de Kolk laat proefballonnetjes op

In het kader van het m.i. positief (mee)denken) laat ik hierbij enige proefballonnetjes op met het risico dat zij vervolgens één voor één doorgeprikt worden.

 

Moeten we, BNL, niet af van het strak focussen op de eens in de vier jaar te houden Olympische Spelen? Van belang is nu blijkbaar het deelnemen en niet allereerst het presteren. Met betrekking tot ons nationale voetbalteam b.v. is deelname aan de Spelen helemaal geen issue; maar wel erg belangrijk is om steeds te blijven presteren op EK’s en WK’s.

Wat zou het prachtig zijn indien onze badmintonners regelmatig resultaten behalen op EK’s en WK’s en een naam van een Nederlandse badmintonner op de winnaarlijsten van de All England zou zeker niet onaardig staan…. De Olympische tickets komen dan vanzelf!

Jeroen van Dijk, zesvoudig Nederlands kampioen in de single en ooit (naar ik meen) zevende op de wereldranking, zou eigenlijk in Nederland werkzaam dienen te zijn i.p.v. in Duitsland. Zoals algemeen bekend heeft deze sympathieke trainer / coach veel invloed gehad en nog op de enorme vooruitgang van het topbadminton van onze Oosterburen. Op de Wereldranking staan o.a. Juliana Schenk (9e), Marc Zwiebler (17e) en Fuchs / Michels (9e).

Wordt het nu langzamerhand niet urgent dat de vaderlandse competitie een upgrading krijgt? Het is toch niet te verteren dat bijna al onze toppers in het buitenland (gaan) spelen. Een competitie van hooguit zes teams en vaker twee duels in één weekend zal zowel voor de badmintonners als de media, sponsoren en toeschouwers een veel aantrekkelijker product opleveren.

Waarom zou een grote onderneming als de ING BANK, die veel aan badmintonsponsoring in Azië doet, niet te bewegen zijn om ook het Nederlandse topbadminton (senioren en jeugd) te gaan sponsoren?

Is het met het oog op de nodige bezuinigingen niet raadzaam om te bezien of een vorm van samenwerking (integratie) met b.v. de Nederlandse Tafeltennisbond tot stand kan komen? Uiteraard moet dan als uitgangspunt gelden dat iedere bond zijn eigen zelfstandigheid behoudt, maar de verschillende taken zouden dan veel efficiënter en daardoor goedkoper uitgevoerd kunnen worden.

Er zijn vast wel nog véél meer proefballonnetjes op te laten, maar deze kwamen zomaar bij mij langs.

Met vriendelijke groet,
Jaap van de Kolk

geplaatst door

verkregen via BadmintonInfo Jaap van de Kolk

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws