Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan zijn van partij tot partij - of zelfs binnen een partij - ook niet. Toch is het waardevol dat hij in de podcast BadmintonInside daarover kan sparren met de hosts met ieder een eigen invalshoek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals te doen gebruikelijk wordt AirBadminton met enig sarcasme besproken (Joran is geen fan), wordt als vaste schtick Martin Bundgaard er aan de Deense haren bijgesleept (hij kan best badmintonnen) maar de nummer twee van Nederland zelf staat natuurlijk centraal.

Niet geselecteerd voor WK Badminton

Waarom ga je als badmintonner die zich kwalificeert voor het WK niet naar het WK? Joran vertelt waarom dat zo is gelopen en wat het had gekost om toch in Tokio te staan met de rest van de Nederlandse topbadmintonners.

En over geld gesproken: Adidas Badminton heeft zich weer eens uit de snelste racketsport ter wereld teruggetrokken en Kweekel zit nu dus zonder (materiaal)sponsor. Michael, Russell en Michiel doen een on air brainstorm sessie en vragen zich af hoe een speler in de top 100 van de wereldranglijst zonder sponsor kan zitten.

Stroeve start met Henri Vervoort

Bondscoach Henri Vervoort was niet enthousiast over de vorige trainer waarmee Joran Kweekel en Mark Caljouw werkten. Vervolgens werd Henri zélf de trainer van deze twee enkelspelspecialisten. Het duurde wel even voordat er een klik en vlotte samenwerking tussen hen ontstond.

De training nu blijkt ook anders dan de manier waarop Joran als jonge Joran trainde. Daar zit toch nog een beetje spijt: waar had hij gestaan als hij als puber keihard gewerkt had op de baan? Zelfverkondigd 'leraartje' Michiel Kruijt heeft daar overigens een straf standpunt in: schop de luie donders die niet hard trainen rücksichtslos de nationale jeugdselecties uit.

Podcast #10 - Joran Kweekel in tha house

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!