badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Duinwijck overtuigend in derby

Duinwijck heeft de Noord-Hollandse derby tegen het Amstelveense Van Zijderveld met 7-1 gewonnen. Door deze ruime zege en onverwachte kleine zeges van concurrenten VELO en Amersfoort is het voor de laatste speelronde weer dringen aan de kop van de eredivisie.

Duinwijck overtuigend in derby - Duinwijck
© Duinwijck
Duinwijck overtuigend in derby - Duinwijck
© Duinwijck +

 

Velo is koploper, Amersfoort volgt op twee en Duinwijck op drie punten. Amersfoort en Velo treffen elkaar in de laatste speelronde. Vanwege een toernooiuitzending naar Estland reist Duinwijck zonder vijf basisspelers naar het Limburgse Victoria. In de laatste week van januari worden de halve finales in de play offs gespeeld.

In tegenstelling tot de laatste speelronde volgende week kon coach Maurits van Tubergen Lotgering tegen Van Zijderveld beschikken over een vrijwel volledige selectie. Alleen Koen Ridder ontbrak vanwege een Olympisch kwalificatietoernooi in Korea. Routinier Chris Bruil was zijn vervanger. Bruil speelde met international Jorrit de Ruiter een uitgekiende mannendubbel. Lester Oey en Robin Tabeling waren met aanvallend spel weliswaar heer en meester in de eerste set, in de tweede set ebde de kracht weg en keerde het tij. De derde set werd vervolgens eveneens binnengesleept door de Haarlemmers. Eva Krab en Akvile Stapusaityte konden tegelijkertijd het tweede punt scoren door in twee sets te winnen van Elisa Piek en Georgy van Soerland.

Annemiek Groenewoud speelde het tweede vrouwenenkelspel tegen de zeer talentvolle Alida Chen. Na ruim verlies van de eerste set herpakte de lange Haarlemse zich uitstekend maar ze kon verlies in twee sets niet voorkomen. Jerry Natenstedt wilde zich duidelijk revancheren voor zijn twee sets verlies in de uitwedstrijd tegen Surinaams kampioen Virgil Soeroredjo. Met zeer aanvallend spel was het deze keer Natenstedt die in twee sets de baas was. Akvile Stapusaityte wist haar ongeslagen status te behouden. De talentvolle Linda Chen deed wat ze kon maar dat was niet genoeg om verlies in twee sets te voorkomen. Aan Duinwijck kopman Erik Meijs de opgave voor het eerst van voormalig international Lester Oey te winnen. Oey verloor dit seizoen slechts twee enkelspelen en is dus in vorm. In de eerste set was het dan ook Oey die de lakens uitdeelde getuige de 12-21 setwinst. Vanaf het eerste punt van de tweede set stond er echter een andere Erik Meijs op de baan. Oey kreeg geen enkele kans meer en vlot werd het 21-8 en 21-14 en daarmee 5-1.

Beide gemengddubbelspelen werden eveneens gewonnen door de regerend landskampioen. Jorrit de Ruiter en Eva Krab bleken duidelijk een maatje te groot voor routinier Georgy van Soerland en voormalig Duinwijcker Norbert van Barneveld. Een regelmatige tweemaal 21-14 stond vlot op de borden. Chris Bruil moest met Betty Timmerman-Krab echter alle zeilen bijzetten tegen jongelingen Robin Tabeling en Elisa Piek. Met een nipte 21-19 werd de derde set gewonnen door de ervaren Haarlemmers. Daarmee stond de achtste zevenklapper van dit seizoen op de borden.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Facebook-Laura Damstra lijkt een 'kloon'

7 jaar geleden

volgend artikel

Start-Best toernooi 2012 een groot succes

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws