SportSport

Start-Best toernooi 2012 een groot succes

Start-Best toernooi 2012 een groot succes

De spelers van de best presterende club op het podium met clubmascotte.

Het 6e Badmintonplanet Start-Best toernooi dat gespeeld is op zaterdag 7 januari 2012, is weer een geslaagde editie geweest.

clubzoeker

Maak kennis met Jason de Graaf!

Met het recordaantal van 240 badmintonners uit alle windstreken is het weer één van de grotere jeugdtoernooien in Nederland geweest. Ook dit jaar is het de toernooicommissie gelukt om 478 partijen gesmeerd en op schema te laten verlopen op 20 banen in 2 sporthallen.

In alle categorieën werd er hard gestreden om de felbegeerde eerste plaats. Van de U9 tot de U17 veren waren er prachtige wedstrijden te zien. In categorie U9 was Rens Lagrouw de grootste winnaar met 2 prijzen. In de U11 verdeelden Dion Rovers en Dirk Schoolmeesters alle prijzen voor de enkel en dubbel. In de U13 wisten Romy Claassen en Lars Kros twee prijzen te winnen. Jurre Verschuren was in de U15 de grote man door zowel de enkel als de dubbel op zijn naam te schrijven. Deze prestatie wist Kevin Verrijt te evenaren in de U17 nylon. Ook in de hoogste categorie, U17 veren, wist iemand dit te bereiken, namelijk Sven Karsenbarg. Een laatste knappe prestatie is de tweede plaats voor Lise Moers van Bc Alouette in de U17 veren.

De prijzen zijn goed verdeeld over de verschillende verenigingen die dit jaar meededen. De titelstrijd om de best presterende club van het Badmintonplanet Start-Best toernooi 2012 te worden, en de grote beker mee naar huis te nemen, was spannend dit jaar. Zowel BC Geldrop, BC Reeshof als de badmintonners van CHEMPS hebben veel prijzen in de wacht gesleept. Uiteindelijk bleek dat BC Geldrop zich net als vorig jaar een jaar lang de best presterende club van het Badmintonplanet Start-Best toernooi mag noemen.

Al met al mag geconcludeerd worden dat het 6e Badmintonplanet Start-Best toernooi wederom een groot succes is geworden. Dit met dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!