Moederdag 2019

Almere terug in de race om de play-offs

Almere terug in de race om de play-offs
Moederdag 2019

Zaterdagavond verloor BC Amersfoort het uitzicht op de 1e plaats in de reguliere competitie, zelf won het moeizaam van TFS Barendrecht.

› alles over het Badminton Festival!

Almere heeft afgelopen zaterdagavond goede zaken gedaan in de race om de vierde play-offs plaats. De ploeg van coach Erik Staats moest thuis spelen tegen The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom. Er moest gevochten worden om nog een kans te maken op de vierde play-offs plaats. "En dat was ook terug te zien in elke partij" aldus de coach Erik Staats, die na afloop weer trots was op zijn team.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst begonnen de avond in het herendubbel tegen Onno Quik en Simon van Opstal. Deze eerste partij werd met een 21-12 en 21-17 overwinning binnengehaald door de Almeerders.

In de damesdubbel mochten Yvonne Sie en Yvonne Hoogland aantreden tegen Tak Chin Lam en Petra Landmeter. In de eerste game waren Yvonne en Yvonne de TFS'57-speelsters duidelijk de baas, er werd gewonnen met 21-8. In de tweede game leken de rollen om te draaien en ging het lange tijd gelijk op, maar de met een 21-15 overwinning was de winst eigenlijk nooit heel erg in gevaar.

Daarna was het de beurt aan Stephan Branderhorst om in zijn single tegen Roel Janssen te spelen. In de eerste game had Stephan een zware tegenstander aan Roel Janssen, hij won deze game krap met 21-17. In de tweede game ging het beduidend beter bij Stephan, met 21-4 wist het deze game met ruime cijfers te winnen.

Roxanne Molenmaker was als volgende aan de beurt in haar single tegen Sara Lammers. De twee dames waren aan elkaar gewaagd maar Roxanne wist telkens op tijd het verschil te maken en won haar partij met 21-16 21-13.

Saber Afif mocht in zijn single tegen Simon van Opstal. Er waren mooie rallies te zien met goede punten van beide heren, maar met 21-9 en 21-12 ging de winst ruimschoots naar Saber.

In de laatste single mocht Yvonne Hoogland tegen Petra Landmeter. Het leek erop een zeer zware partij te worden voor Yvonne, maar met 21-15 en 21-12 wist ze haar tegenstandster toch ruim achter zich te laten.

In de eerste mix speelden Dave Khodabux en Yvonne Sie tegen Roel Janssen en Tak Chin Lam. De eerste game ging zeer gelijk op, en met 20-22 ging de gamewinst verloren. In de tweede en derde set hadden Dave en Yvonne zich herpakt en met 21-12 en 21-14 wisten zij alsnog de wedstrijd voor zich te winnen.

Saber Afif en Roxanne Molenmaker speelden de laatste partij van de avond tegen Onno Quik en Sara Lammers. De eerste game ging jammerlijk verloren met 19-21. In de tweede game ging het weer de goede kant op, maar bij een 18-13 voorsprong kwam de schrik van de avond, Roxanne kreeg kramp in bovenbeen, maar gelukkig kon ze nog doorspelen met een brace die ze kreeg van fysio Henk Folmer, die toch nog in actie moest komen dit seizoen. Hierna werd de tweede game gewonnen met 21-14. In de laatste en beslissende game ging het zeer gelijk op. In de slotfase moest er zelfs verlengd worden, na spannende rallies met matchpoints voor beide duo’s wisten Saber en Roxanne de winst binnen te slepen met 23-21.

Bij elkaar opgeteld maakt dat dus een 8-0 overwinning voor Almere. Hiermee zouden de Almeerders zeker inlopen op hun naaste concurrent Van Zijderveld. En toen later het nieuws kwam dat Van Zijderveld met 7-1 had verloren van Duinwijck werd duidelijk dat Almere het laatste competitieweekend ingaat met een vierde plaats en een voorsprong van 2 punten op Van Zijderveld. De beslissing zal dus volgende week vallen als Almere uit moet spelen tegen TFS Barendrecht.

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding was referee Hans Macaré. Hij werd hierin geassisteerd door Teun van der Laan en Ali Nanning, die de wedstrijden weer in goede banen wisten te leiden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!