SportSport

Duinwijck overtuigend in derby

Duinwijck overtuigend in derby

Duinwijck heeft de Noord-Hollandse derby tegen het Amstelveense Van Zijderveld met 7-1 gewonnen. Door deze ruime zege en onverwachte kleine zeges van concurrenten VELO en Amersfoort is het voor de laatste speelronde weer dringen aan de kop van de eredivisie.

clubzoeker

Maak kennis met Nagasharan Podala Vengatesh!

Velo is koploper, Amersfoort volgt op twee en Duinwijck op drie punten. Amersfoort en Velo treffen elkaar in de laatste speelronde. Vanwege een toernooiuitzending naar Estland reist Duinwijck zonder vijf basisspelers naar het Limburgse Victoria. In de laatste week van januari worden de halve finales in de play offs gespeeld.

In tegenstelling tot de laatste speelronde volgende week kon coach Maurits van Tubergen Lotgering tegen Van Zijderveld beschikken over een vrijwel volledige selectie. Alleen Koen Ridder ontbrak vanwege een Olympisch kwalificatietoernooi in Korea. Routinier Chris Bruil was zijn vervanger. Bruil speelde met international Jorrit de Ruiter een uitgekiende mannendubbel. Lester Oey en Robin Tabeling waren met aanvallend spel weliswaar heer en meester in de eerste set, in de tweede set ebde de kracht weg en keerde het tij. De derde set werd vervolgens eveneens binnengesleept door de Haarlemmers. Eva Krab en Akvile Stapusaityte konden tegelijkertijd het tweede punt scoren door in twee sets te winnen van Elisa Piek en Georgy van Soerland.

Annemiek Groenewoud speelde het tweede vrouwenenkelspel tegen de zeer talentvolle Alida Chen. Na ruim verlies van de eerste set herpakte de lange Haarlemse zich uitstekend maar ze kon verlies in twee sets niet voorkomen. Jerry Natenstedt wilde zich duidelijk revancheren voor zijn twee sets verlies in de uitwedstrijd tegen Surinaams kampioen Virgil Soeroredjo. Met zeer aanvallend spel was het deze keer Natenstedt die in twee sets de baas was. Akvile Stapusaityte wist haar ongeslagen status te behouden. De talentvolle Linda Chen deed wat ze kon maar dat was niet genoeg om verlies in twee sets te voorkomen. Aan Duinwijck kopman Erik Meijs de opgave voor het eerst van voormalig international Lester Oey te winnen. Oey verloor dit seizoen slechts twee enkelspelen en is dus in vorm. In de eerste set was het dan ook Oey die de lakens uitdeelde getuige de 12-21 setwinst. Vanaf het eerste punt van de tweede set stond er echter een andere Erik Meijs op de baan. Oey kreeg geen enkele kans meer en vlot werd het 21-8 en 21-14 en daarmee 5-1.

Beide gemengddubbelspelen werden eveneens gewonnen door de regerend landskampioen. Jorrit de Ruiter en Eva Krab bleken duidelijk een maatje te groot voor routinier Georgy van Soerland en voormalig Duinwijcker Norbert van Barneveld. Een regelmatige tweemaal 21-14 stond vlot op de borden. Chris Bruil moest met Betty Timmerman-Krab echter alle zeilen bijzetten tegen jongelingen Robin Tabeling en Elisa Piek. Met een nipte 21-19 werd de derde set gewonnen door de ervaren Haarlemmers. Daarmee stond de achtste zevenklapper van dit seizoen op de borden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!