SportSport

DKC pakt twee punten in openingsduel

DKC pakt twee punten in openingsduel

Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel ontbraken. Dennis wegens een schorsing en Soraya wegens...?

Badmintonclub DKC heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Carlton Eredivisie twee punten behaald

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Zaterdagavond werd er uit bij Van Zijderveld in Amstelveen met 6-2 verloren. De Haagse punten werden binnengeslagen door de damesdubbel van Ginny Severien en Eefje Besselink en de mix van Tak Ling Lam en Bouke van Bergen Bravenboer.

DKC verscheen niet op volle sterkte aan de start. De kersverse aankopen Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen konden door verschillende redenen niet meedoen. Toch kon coach Leonard van Velzen een team opstellen die op voorhand zeker niet kansloos was om enkele punten te scoren.

In het herendubbel koos Van Velzen voor de combinatie Thomas Wijers/Mark Caljouw. De talenten hadden het in de eerste game lastig tegen Lester Oey en Norbert van Barneveld. Deze ging dan ook met 21-12 naar Van Zijderveld. In de tweede game gaven de DKC’ers een stuk beter partij. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk bleken Oey en Van Barneveld in de verlenging net iets te sterk: 22-20.

Op de andere baan hadden Besselink en Severien het een stuk makkelijker tegen het jonge duo Linda Chen/Elisa Piek. Het was de eerste wedstrijd die de DKC-dames samen speelde. Daar was op de baan weinig van te merken. Ze brachten elkaar naar grote hoogten en wonnen met de duidelijke cijfers 21-9 en 21-13.

Door het ontbreken van Van Daalen de Jel en De Visch Eijbergen moest Van Velzen ook flink puzzelen voor de singelpartijen. Het was dan ook geen grote ramp dat alle enkelpartijen voor DKC verloren gingen. Caljouw deed het zeker niet slecht tegen Oey, maar kwam het wat ervaring tekort. Van Bergen Bravenboer speelde goed mee tegen talent Justin Teeuwen, maar laatstgenoemde was net even wat doortastender. Datzelfde gold voor Linda Chen, die met twee keer 21-16 won van Lam. Besselink deed erg haar best tegen Alida Chen. Toch was de geboren Doetinchemse duidelijk een maatje te klein voor haar tegenstander: 21-7 en 21-11 voor Van Zijderveld.

In de mixpartijen had DKC wat meer kans op punten. Het koppel Severien/Wijers speelde nog nooit samen. De twee waren nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld om Van Barneveld en Piek echt aan het wankelen te brengen: 21-16 en 21-17. Op de andere baan was het een stuk spannender. Van Bergen Bravenboer en Lam verloren de eerste game nog van Alida Chen en Teeuwen. De DKC’ers gaven niet op, en pakten de tweede game met 21-16. De laatste game was ongemeen spannend. Het Van Zijderveld-duo had constant een lichte voorsprong, maar Van Bergen Bravenboer en Lam waren telkens niet ver weg. Ze wisten het uiteindelijk tot een verlenging te schoppen, die DKC met 22-20 won. Het betekende de 6-2 einduitslag.

Volgende week speelt DKC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat belooft direct een kraker te worden. VELO uit Wateringen komt namelijk op bezoek in sporthal ’t Zandje. Een derby, die altijd garant staat voor veel strijd. Door de versterkingen aan Haagse zijde, gaat deze wedstrijd waarschijnlijk spannender worden dan ooit. Het duel wordt op zondag 16 september gespeeld om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!