clubzoeker

VELO speelt eerste wedstrijd thuis

VELO speelt eerste wedstrijd thuis

Sommigen vinden het jammer dat de zomer weer voorbij is, maar ik persoonlijk heb daar geen moeite mee.

Maak kennis met Nina Bage!

Want er staat een nieuw badminton seizoen voor de deur. Afgelopen zaterdag was het zover, VELO thuis tegen BC Victoria.

Ook dit jaar waren onze vrijwilligers al vroeg aan de slag om de hal op te bouwen, voor deze eerste wedstrijd. Natuurlijk waren ook alle trouwen fans aanwezig, de hal was goed gevuld.

Als eerste verschenen de dames dubbel en heren dubbel op de banen. Voor VELO kwamen Jim Middelburg en Russell Muns voor hun dubbel op de baan. Zij speelde tegen Ben Meas en Freek Golinski. Onze "jongens" wisten al snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met 21-14 en 21-13 was het eerste punt binnen. De dames, Wendy Slaats en Myke Halkema hadden duidelijk een beetje meer moeite met hun tegenstanders ,Lieke Meas en Jessie van Wijk. Na een spannende eerste set (19-21) Volgde nog zo'n spannende set, helaas verloren onze dames deze set met 20-22.

Toen was het tijd voor een "oude bekende", Dicky Palyama komt dit jaar weer voor VELO uit. Ik zou haast zeggen "natuurlijk" begon hij met een achterstand tegen Robert Kwee. Bij een gelijk stand van 17-17 vond Dicky het wel genoeg en pakte de eerste set met 21-18. Ook in de tweede set, was er de achterstand, het gelijk spel en de uiteindelijke winst (21-18) . Onze eerste dame, Lisa Malaihollo speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen Mireille van Daal. In de eerste set is niet elk punt van zelf sprekend voor Lisa (21-19) Maar in de tweede set, neemt Lisa al snel de leiding. En laat deze niet meer gaan, zo wint zij deze set met 21-10.

Natuurlijk worden onze spelers ook dit jaar weer bijgestaan van alle mogelijk advies door Ciraar Slaats en Edwin Lathureru (beter bekend als "Kees"). De tussenstand is op dit moment 3-1, geen slecht begin van het nieuwe seizoen. Rickert Suijkerland neemt het in tweede mannen enkel op tegen Paesen. Met aantal hele mooie slagen, weet Rickert de eerste set te winnen met 21-18. Rickert zet dit spel in de tweede set prima door en wint ook deze set (21-17).

Wendy Slaats speelt op de baan ernaast tegen Denise Hall. De eerste set is geen probleem voor Wendy met 21-11, lijkt de winst binnen. Maar niets is minder waar, want de tweede set verliest zij op een nippertje met 21-23. Dus een derde set voor de dames. Wendy is niet van plan om deze set te verliezen........... dat doet ze ook niet. Met 21-17 is het vijfde punt voor VELO binnen.

Dan als laatste de twee mixen, Jim en Myke nemen het op tegen Ben Maes en Lieke Maes. Met de eerste set 21-11 zetten Myke en Jim een stempel. Maar in de tweede set komen de tegenstanders knap terug (13-21) Maar in de derde set zijn Jim en Myke weer de baas en het zesde punt is een feit. (21-16) Rickert en Lisa spelende de laatste mix van de avond tegen Jessie van Wijk en Freek Golinsy.Het vertrouwde spel van Lisa met Rickert samen, is vanaf het begin een mooi samen spel.In de eerste set heeft de tegenpartij niets in te brengen, met 21-11 word deze set gewonnen. In de tweede set was er iets meer weerstand van de tegenstanders, Maar lisa en Rickert bleven stabiel spelen en wonnen ook deze set. (21-17).

De eerste wedstrijd van het seizoen!! En gelijk met 7-1 winnen...........beloofd dit een mooi seizoen??? Volgende week zondag 16 september 14.00 uur speelt VELO uit tegen DKC. Sporthal t'Zandje in Den Haag. Allemaal komen kijken!!!....

VELO - Victoria (7-1)

 • MD Middelburg/Muns - Maes/Golinski 21-14 21-13
 • VD Halkema/Slaats - Maes/van Wijk 19-21 20-22
 • 1e ME Palyama - Kwee 21-18 21-18
 • 1e VE Malaihollo - van Daal 21-17 21-10
 • 2e ME Suijkerland - Paesen 21-18 21-17
 • 2e VE Slaats - Hall 21-11 21-23 21-17
 • GD Middelburg/Halkema - Maes/Maes 21-11 13-21 21-16
 • GD Suijkerland/Malaihollo - van Wijk/Golinsky 21-11 21-17

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!