Moederdag 2019

Hoi Marloes

Hoi Marloes

Excuses voor mijn te late reactie, Marloes.

› alles over het Badminton Festival!

Ik ben helaas niet in de gelegenheid dit weekend naar Almere te komen. Overigens ga ik graag in op de uitnodiging om een keer met Clemens en jou een afspraak te hebben.

Ik beantwoord nu alvast een van je vragen uit de brief van augustus.

Mijn motivatie

Ik hou van schrijven en ik hou van discussiëren. Toen badmintonforum.nl in 2009 ophield te bestaan, heb ik uiteindelijk in april 2010 badmintonline.nl opgezet met forum als nieuwe ontmoetingsplek voor badmintonners. De forumvorm leek en lijkt te midden van social media zoals facebook en twitter niet goed meer van de grond te komen. Dat was aanleiding om ook nieuws te gaan publiceren, een commercieel gezien bijzonder onaantrekkelijke tijdsinvestering, wat een geldelijke motivatie direct uit de vergelijking haalt.

Op het moment dat we begonnen met nieuws aanbieden was ikzelf amper op de hoogte van 'het Nederlandse badmintonwereldje'. Van Jie, Judith, Eric, Dicky, Lotte en Paulien had ik natuurlijk weleens gehoord, de meeste andere 'bekendheden' waren volstrekt onbekend voor me. Martijn kende ik natuurlijk ook al, een jaartje of 13 geleden verloor ik bij BC Oosterhout nog eens een dubbel van hem.

Ik hou van discussiëren

De Nederlandse badmintonwereld is een bron van discussie. Martijn komt in allerlei nieuwsberichten (niet die van BNL zelf uiteraard) in beeld m.b.t. gemaakte 'foutjes'. Ik noem een Robbie Kneefel met een rechtszaak om training te mogen blijven geven, Eline Coene die zelf als speelster door Martijn verkeerd wordt geinformeerd over OS-kwalificatie-eisen, een Yonex-contract dat in definitieve vorm al is ondertekend voordat de afgevaardigden er volledig kennis van genomen hebben, toernooien (EK, YDO, etc.) waarbij meer tickets weggegeven worden dan dat er verkocht worden, pijnlijk amateuristische blaadjes zoals BadmintonInfo en in het bijzonder Badminton.NL Magazine (waarom toch dezelfde uitgever en vormgever als de BadmintonInfo?), spelers zoals Jie die 'per ongeluk' niet worden ingeschreven voor toernooien ten tijde van de sponsorrel, need I go on?

Positie badmintonline.nl

badmintonline.nl is kritisch, vaker negatief dan positief. Toch wordt er buiten de stevige stukken van Ron Daniëls grotendeels positief gecommuniceerd. We mogen bijzonder blij zijn met Tess Scheele die regelmatig over het aangepast badminton schrijft, immer met een positief-kritische insteek, en kleurrijke spelers zoals Michiel Kruijt. Verschillende trainers (Rien de Korte, Henri Vervoort, Ron Daniëls, Roel van Heuckelom, e.a.) doen op badmintonline.nl actief aan kennisdeling, iets wat bij BNL en vreemd genoeg ook bij de VBO achterblijft. Clubs en toernooiorganisaties weten onze site inmiddels goed te vinden en na de free publicity workshop van Jerry gaan enkele eredivisieclubs misschien zelfs wel overstappen op normale persberichten zonder een overdaad aan uitroeptekens. Een mens mag hopen.

Er ligt voor Badminton Nederland een grote uitdaging: met jaarlijks minder budget beter werk verrichten. Het huidige bestuur is daarin overigens erg actief en eindelijk worden er projecten opgepakt zoals de Week van het Badminton en de kick-off van de Carlton Eredivisie. De dialoog aangaan met de verschillende stakeholders. Hier en daar nog onwennig, maar tenminste niet meer achteroverleunend.

En dan die andere uitdaging... minder lullige fouten maken. Als BNL in een promotiefilmpje van de jeugdbadmintonnederland.nl website (die een te vroege sneak preview beleefde) een screenshot opneemt van badmintonline.nl waarop staat: Wie Weet Wat Martijn Doet?, dan kun je een reactie verwachten. Als BNL zich als professionele organisatie wil profileren, dan kun je niet zoiets lelijks (ik presenteer het hier bewust als een feit, niet als een mening) als Badminton.NL Magazine uitbrengen. Als topsport in de communicatie belangrijk is voor BNL, zorg dan dat je de namen van je eigen selectiespelers juist spelt: ik kan me niet voorstellen dat de jonge Seinen met haar voornaam Cherijl heet. Soraya's achternaam leidt eveneens een eigen leven in diverse berichten.

Versterking

Een site zoals badmintonline.nl (het weblog van website-owner Piet Ridder [http://goo.gl/Xm7KX] heeft haar eigen rol) is niet per definitie een gevaar voor BNL, al zal het hier en daar wel zo ervaren worden. Het kan namelijk evenwel een kans zijn. Naast het doorplaatsen van al jullie nieuws- en persberichten zijn er wellicht meer mogelijkheden om elkaar te versterken.

Ik sluit deze te lang geworden e-mail snel af, want het uurtarief van een kundig jurist is vele malen hoger dan dat van een zelfstandig ondernemer als ik en ik meen dat Clemens meeleest.

Met vriendelijke groet,
Christ de Rooij

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!