Besturen en op de barricades staan

Besturen en op de barricades staan
StudentenlevenStudentenleven

Woensdag ben ik weer op Papendal geweest om het tweede deel "Introductie Besturen in de sport" te volgen dat door het NOC*NSF wordt gegeven aan nieuwe bestuurders.

› support ons met een Tikkie!

En wat het meeste is blijven hangen van die avond, is het feit dat ik als bestuurder van Badminton Nederland ook heel veel dingen doe, naast het besturen. Daar is op zich niets mis mee, maar idealiter zou ik me niet met de uitvoering bezig hoeven te houden. Echter vind ik dat wel leuk en geeft me ook wel de nodige voldoening. Maar daar komt wel de factor tijd om de hoek kijken en dan merk je wel dat het heel veel tijd kost en je hebt naast Badminton Nederland een baan en een gezin. Daar zal ik nog de juiste balans in moeten vinden.

Niet dat ik het erg vind om zelf ook de barricades op te gaan, denk op zich ook wel dat dat goed is, als ik zie waar Badminton Nederland nu staat en waar we naar toe willen. Ik heb al meerdere keren gezegd dat ik een doener ben en dat dat ook mijn grote valkuil is. Tijdens die introductie van het NOC*NSF is me dat ook wel duidelijker geworden. Als je dan ook spreekt met andere bestuurders, dan merk je dat ik daarin niet uniek ben, want er waren er een paar die ook graag hun handen uit de mouwen steken.

Wat we ook besproken hebben is de code Goed Sportbestuur. De code Goed Sportbestuur bevat 13 aanbevelingen. Aan de hand van die 13 aanbevelingen kun je je eigen bestuur dus toetsen en bijsturen als dat gewenst is. Vanuit die 13 aanbevelingen zijn minimale kwaliteitseisen opgesteld en daar dienen alle sportbonden die aansloten zijn bij NOC*NSF aan te voldoen. Dat wordt door NOC*NSF getoetst evenals NOC*NSF zelf, want ook NOC*NSF moet aan die eisen voldoen.

Communicatie

Afgelopen donderdag hebben we op het bondsbureau zitten praten over hoe we nu het beschikbare budget het beste in kunnen zetten. De plannen omvatten meer wensen dan dat we met de beschikbare middelen in kunnen vullen. Het platform wat we willen gaan bouwen is één onderdeel van het deelproject communicatie. Het moet een ondersteunend middel worden. Als het platform er staat, zullen we er nog steeds op uit moeten trekken. Maar er zal iets gedaan moeten worden en er zullen keuzes gemaakt moeten worden. We gaan dus een afspraak plannen met het bedrijf waar we voor gekozen hebben en dat gaan we begin augustus plannen, zodat we in de bestuursvergadering van augustus een besluit kunnen nemen zodat de collega's van het bondsbureau aan de slag kunnen.

In het kader van Samen Verenigen moet er iets komen waar de verenigingen hun meerwaarde uit kunnen halen. Daarnaast willen we ook een tool hebben waarmee we de sporter kunnen bereiken en in het bijzonder de sporter die we nog niet binnen ons bereik hebben. Allebei zal in eerste instantie niet gaan omdat we simpelweg de middelen er niet voor hebben. We zullen dus keuzes moeten maken, en deze moeten zo goed mogelijk aansluiten bij de visie uit A Clear Future.

Het bouwen van het portaal kost naast geld, dus ook de nodige tijd en wellicht kunnen we in een later stadium toch ergens de middelen vandaan halen om toch het gehele wensenpakket in te laten vullen. Inhoudelijk ben ik nog niet helemaal aangesloten over wat het precies in gaat houden, omdat Marloes van Heteren de kar hierin heeft getrokken. Maar als ik bij het gesprek ben geweest met het bedrijf wat het allemaal moet gaan bouwen, zal me veel zo niet alles duidelijker worden. Naar aanleiding van afgelopen donderdag ga ik in ieder geval nog verder informatie inwinnen bij Marloes en bij de twee andere schrijvers van A Clear Future, Paul van Veen en Rien Caljouw. Bram Reudink had ik vooraf al gesproken en Remco Hol is natuurlijk actief betrokken in dit proces. De keuzes die we maken moeten goed overwogen zijn.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Vanaf vandaag tot en met zondag 1 maart vindt in Haarlem de Yonex Dutch Junior International 2020 plaats, onderdeel van de Junior…

26 februari 2020

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Bij de Austrian Open 2020 in Wenen zijn Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-119) knap tweede geworden in het mannendubbel. In…

23 februari 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Bij de Yonex France U17 Open 2020 in het Franse Aire sur la Lys heeft het koppel Kirsten de Wit / Iris van Leijsen voor een mooie…

21 februari 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

In Barcelona staat het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen in de kwartfinales van de Barcelona Spain Masters 2020 en zijn de als…

21 februari 2020

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!