SportSport

Topbadminton supervisor Claus Poulsen: 'We doen het erg goed als Nederland'

Topbadminton supervisor Claus Poulsen: 'We doen het erg goed als Nederland'

Op zaterdag 27 juni heeft bij VELO in Wateringen de Jaarvergadering plaatsgevonden. Er waren 12 afgevaardigden aanwezig, waardoor er voldoende quorum was en besluiten konden worden genomen.

Ken je BC Weert'67 al?

Met goedvinden van de voorzitter van de bondsvergadering Eric Bakker hield bondsvoorzitter Clemens Wortel een toespraak aan het begin van de vergadering. Deze toespraak is hier te lezen.

Notulen en jaarverslagen

De notulen, besluitenlijst en actielijst van de vergaderingen van 29 november 2014 en 13 december 2014 werden vastgesteld. Daarnaast werden de Jaarverslagen goedgekeurd.

Beleid

A Clear Future en de stand van zaken van de negen deelprojecten werden uitvoerig besproken. De aanwezige afgevaardigden vroegen aan het bondsbestuur om de concrete stappen die gemaakt zijn en genomen zullen worden, duidelijk te communiceren en om in de komende maanden zo veel mogelijk verenigingen proberen te bereiken om gezamenlijk de bond en de badmintonsport een onomkeerbare impuls te geven. Deze stappen zullen onder andere opgenomen worden in het Jaarplan voor 2016 dat invulling zal geven aan het Beleidsplan.

Supervisor Claus Poulsen was aanwezig om een schets te geven van het toekomstige plan voor talentontwikkeling en vooral om aan te geven dat op topniveau Nederland grote progressie heeft gemaakt: "We doen het erg goed als Nederland."

Financiën

De Jaarrekening 2014 werd aangenomen. Penningmeester Verbeek lichtte het projectplan toe om te komen tot een nieuw gedragen contributiesysteem, voor te leggen aan de afgevaardigden in 2016 en te introduceren in 2017.

Verder legde Verbeek uit dat de financiële onzekerheden, met name door de wijzigingen van het bestedingsplan van NOC*NSF die pas op 26 juni duidelijk en definitief zijn geworden, het bondsbestuur hebben doen kiezen om de begroting 2016 niet ter besluitvorming aan de Jaarvergadering voor te leggen. De aanwezige afgevaardigden deelden de keuze van het bondsbestuur niet, met name omdat onze Statuten voorzien in het bespreken van de begroting in de juni-vergadering, maar gaven aan het bondsbestuur toestemming om de begroting in de najaarse bondsvergadering, op 10 oktober a.s. in Almere, te bespreken. De contributietarieven voor 2016 (alleen een verhoging conform indexering) werden wel vastgesteld.

Verkiezingen

Volgens het rooster waren bestuurders Marloes van Heteren, Karin van der Valk en Rémon Verbeek aan het eind van hun zittingstermijn. Marloes van Heteren en Karin van der Valk traden af. Penningmeester R&eacut;mon Verbeek stelde zich herkiesbaar en werd herkozen. Paul Kleijn, Bram Reudink en Remco Wieland, kandidaat-bestuursleden, werden unaniem door de vergadering gekozen.

Bij de commissies werden Mark Leenders en Martijn Spruijt (Tuchtcommissie), Wouter van Voorthuijsen (Financiële Commissie), Mark Leenders, Frank de Ruiter en Elize Zandstra (Klachtencommissie) en Louis Hoofd (Reglementscommissie) unaniem herkozen. De voorzitter van de Financiële Commissie deed een oproep aan de afgevaardigden om deze belangrijke commissie te komen versterken.

Bondsvoorzitter Clemens Wortel bedankte Van Heteren en Van der Valk voor hun inzet als bestuurders en wenste alle nieuwe en herkozen bestuurders veel succes.

Pers

De pers was aanwezig in de persoon van Christ de Rooij (badmintonline.nl). We danken hem voor zijn aanwezigheid; met zijn tweets hield hij de vergadering onder de aandacht van de leden.

Alle stukken van de Jaarvergadering kunt u vinden op: badminton.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!