badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badzine: 'Road to Rio, Dutch duo on their own'

The Olympics are the highest goal for almost every athlete. Dutch shuttlers Koen Ridder and Ruud Bosch form no exception to that rule.

Badzine: 'Road to Rio, Dutch duo on their own' - Badzine
© Badzine
Badzine: 'Road to Rio, Dutch duo on their own' - Badzine
© Badzine +

 

However when the Dutch Olympic Committee (NOC-NSF) decided to withdraw all financial support from the Dutch Badminton Association (BNL), the future appeared to be rather grim. Notwithstanding this setback, Ridder and Bosch opted for a fresh start with their own project, 'Route2Rio'.

From four hundred thousand to absolutely nothing: last December saw a very dim day for all who loved badminton in the Netherlands. If Dutch Olympic Committee decision wasn’t enough, the so-called “Yonex-gate” had its influence on the financial future of BNL. The cause of this prior conflict was a contract signed by BNL with Yonex whereby all players from the national selection had to play with material from the new team sponsor, even though some shuttlers had already individual agreements with other sponsors. The situation eventually led to a lawsuit and the cancellation of Yonex’s exclusivity.

However the plight from their association wasn’t the only reason for Ridder and Bosch to follow their own path towards Rio. Ruud Bosch explains how they expect things to work out in the upcoming months and years.

Lees de rest van artikel op de website van Badzine.

geplaatst door

verkregen via Badzine

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Piet Ridders voorbeschouwing op de US Open 2013

5 jaar geleden

volgend artikel

Clemens Wortel sluit badmintonweek in Wuhan af

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws