clubzoeker

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015 wisten de Hagenaars de eindstrijd van de Nederlandse Badminton Eredivisie te winnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat gebeurde tegen dezelfde opponent als die van aanstaande zaterdag: recordkampioen Duinwijck (27 titels). In de Maaspoort in Den Bosch strijden beide teams om welke badmintonclub zich de beste van Nederland mag noemen.

Na de laatste finale in 2019, die DKC verloor van Duinwijck, braken er enkele mindere jaren aan voor de eenmalig landskampioen. Afgelopen zomer ging de technische leiding aan de slag om een team op de been te krijgen dat de potentie had om weer eens de finale te bereiken. En daar slaagde het in.

Road to the final

Zo keerde Nederlands kampioen enkelspel Joran Kweekel na een paar jaar weer terug op het oude nest. Hetzelfde gold voor Alyssa Tirtosentono, een absolute topper in het dubbelspel. Aangevuld met echte clubmensen, zoals Mark Caljouw (nr. 1 van Nederland in de single), Michiel Kruijt en Marlies Baan, bleek DKC dit seizoen lange tijd onverslaanbaar.

Pas op het einde van de kampioenspoule liep de formatie van trainer Dennis Lens tegen twee nederlagen aan. Hierdoor lukte het de Hagenaars niet om zich rechtstreeks voor de finale te plaatsen. Om een ticket voor de eindstrijd moest het in de halve finale van de play-offs zien af te rekenen met Almere. Na de 4-4 in Flevoland werd het 5-2 voor DKC bij de return in Den Haag. Zo gaat de club op jacht naar de tweede landstitel in de historie.

Duinwijck geduchte tegenstander

Aan Duinwijck gaat DKC een geduchte tegenstander hebben. De Haarlemmers zijn regerend landskampioen. In de laatste vier seizoenen (uitgezonderd 2021, toen de Nederlandse Badminton Eredivisie vanwege corona niet uitgespeeld kon worden) pakte Duinwijck drie keer de titel.

Het team heeft met onder andere Debora Jille (Nederlands kampioen vrouwendubbel), Ties van der Lecq (Nederlands kampioen herendubbel) en Nadia Choukri (Nederlands kampioen vrouwensingle) vele topspelers in de gelederen.

Hoe de Haarlemse ploeg zich verhoudt tot DKC is lastig te zeggen. Beide clubs speelden dit seizoen drie keer tegen elkaar, maar in geen enkele van die confrontaties stonden de sterkste teams op de baan. Het wordt zaterdag dus een spannend duel!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!