clubzoeker

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark Caljouw gaat de Azië-toer door. Het vijftal komt vanaf morgen tijdens de Malaysia Open 2022 in actie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi in Maleisië is een BWF World Tour Super 750 evenement met een prijzenpot van US$ 675.000 en vindt plaats in de Axiata Arena. De absolute wereldtop is aanwezig en voor de handtekeningenjagers geldt nu al: je had erbij moeten zijn!

Oude bekende voor Mark Caljouw

Onbedreigd regerend Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR28) treft in het geboorteland van schoenenontwerper Jimmy Choo een oude bekende: Ng Ka Long Angus uit Hong Kong (WR13). De onderlinge head-to-head is 5-0 in het voordeel van de Aziaat en een blik op de onderlinge resultaten is niet hoopgevend voor Caljouw. Verrassen kan, leren is waarschijnlijker.

Dubbel tegenstand

Robin Tabeling en Selena Piek (WR21) openen tegen Reddy P. Sumeeth en veterane Ashwini Ponnappa (WR103) uit India. Laatstgenoemde won in 2011 met Jwala Gutta nog een bronzen medaille tijdens het WK in Londen. Het Nederlandse duo heeft anno 2022 hier wel een edge t.o.v. de Indiase badmintonliefhebbers, wellicht doen ze er hun voordeel mee.

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR41) heeft de loting wat minder gunstig uitgepakt. De twee treffen Wang Chi-Lin en Lee Yang uit Taiwan, de huidige nummers 4 van de wereld. Verleden december tijdens het WK toonden Ruben en Ties zich echter niet onder de indruk van het rankingverschil door een game van de top 5 spelers af te snoepen.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!