Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark Caljouw gaat de Azië-toer door. Het vijftal komt vanaf morgen tijdens de Malaysia Open 2022 in actie.

Maak kennis met Brian Wassink!

Het toernooi in Maleisië is een BWF World Tour Super 750 evenement met een prijzenpot van US$ 675.000 en vindt plaats in de Axiata Arena. De absolute wereldtop is aanwezig en voor de handtekeningenjagers geldt nu al: je had erbij moeten zijn!

Oude bekende voor Mark Caljouw

Onbedreigd regerend Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR28) treft in het geboorteland van schoenenontwerper Jimmy Choo een oude bekende: Ng Ka Long Angus uit Hong Kong (WR13). De onderlinge head-to-head is 5-0 in het voordeel van de Aziaat en een blik op de onderlinge resultaten is niet hoopgevend voor Caljouw. Verrassen kan, leren is waarschijnlijker.

Dubbel tegenstand

Robin Tabeling en Selena Piek (WR21) openen tegen Reddy P. Sumeeth en veterane Ashwini Ponnappa (WR103) uit India. Laatstgenoemde won in 2011 met Jwala Gutta nog een bronzen medaille tijdens het WK in Londen. Het Nederlandse duo heeft anno 2022 hier wel een edge t.o.v. de Indiase badmintonliefhebbers, wellicht doen ze er hun voordeel mee.

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR41) heeft de loting wat minder gunstig uitgepakt. De twee treffen Wang Chi-Lin en Lee Yang uit Taiwan, de huidige nummers 4 van de wereld. Verleden december tijdens het WK toonden Ruben en Ties zich echter niet onder de indruk van het rankingverschil door een game van de top 5 spelers af te snoepen.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!