SportSport

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij tijdens de Malaysia Open 2022 gewonnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq viel na 26 minuten speeltijd het doek: het tweetal verloor met 21-9 en 21-15 van de Taiwanese nummers vier van de wereld. Ook Mark Caljouw moest het - voor de zesde keer op rij - afleggen tegen Ng Ka Long Angus uit Hong Kong: 21-18 en 21-16 na 39 minuten speeltijd. De hogere ranking van de Aziatische tegenstanders werd in beide wedstrijden daadwerkelijk omgezet in winst.

Vliegende start voor Robin en Selena

De eerste game tegen B. Sumeeth Reddy en Ashwini Ponnappa uit India liep tot 11-11 gelijk op, waarna Tabeling en Piek vijf opeenvolgende punten scoorden om met 15-21 te winnen. In de tweede game hielden de Nederlanders van 3-3 tot 14-14 veelvuldig de voorsprong, maar vanaf 19-19 trokken de Indiërs een sprintje naar 21-19.

In de derde game bleek de sleutel richting winst het vasthouden van een voorsprong te zijn. Ruimer dan 2-8 (zes punten) werd deze niet, maar uiteindelijk werd de wedstrijd met 17-21 voor de Europeanen beslist.

In ronde twee spelen Tabeling en Piek (WR21) tegen Franse dubbelspecialisten William Villeger en Anne Tran (WR64). Met name de Aziatische Française heeft ervaring hoger op de wereldranglijst, maar een plichtmatige winst voor onze landgenoten ligt in de lijn der verwachting.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!