SportSport

Denen volgende horde bij Malaysia Open 2022

Denen volgende horde bij Malaysia Open 2022

Selena Piek en haar dubbelmaatje Robin Tabeling hebben vandaag het Franse Duo Villeger-Tran in twee games opzij gezet tijdens de tweede ronde van de Malaysia Open in Kuala Lumpur. Next up: Mathias Christiansen en Instagram-model Alexandra Boje.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De tweederonde-partij tegen William Villger en Anne Tran (WR64) verliep uitermate voorspoedig voor Tabeling en Piek. Vanaf 3-3 in de eerste game werd een voorsprong opgebouwd en vastgehouding naar 21-14. In de tweede game gebeurde dat vanaf ongeveer 7-6 en pakten Robin en Selena de winst met 21-12 na 37 minuten speeltijd.

Dat levert de twee een kwartfinale op tegen Mathias Christiansen en Alexandra Boje: een Deens duo dat niet alleen met elkaar danst op de badmintonbaan maar ook in hun privéleven. Die innige samenwerking van het Deense paar dreef hen naar de 15e plek op de wereldranglijst.

Dat je ook zonder een liefdesrelatie goed kunt presteren, dat bewijzen Robin en Selena met hun 21e plek. Vijf keer eerder speelden de Nederlanders en Denen tegen elkaar en de laatste keer was tijdens het EK in april toen Tabeling-Piek de hoger geplaatste Christiansen-Boje in drie games versloeg. Daarmee is de huidige head-to-head 3-2 in Oranje-voordeel.

Onze landgenoten hebben de juiste papier om de halve finale te halen... Fingers crossed!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!