clubzoeker

Denen volgende horde bij Malaysia Open 2022

Denen volgende horde bij Malaysia Open 2022

Selena Piek en haar dubbelmaatje Robin Tabeling hebben vandaag het Franse Duo Villeger-Tran in twee games opzij gezet tijdens de tweede ronde van de Malaysia Open in Kuala Lumpur. Next up: Mathias Christiansen en Instagram-model Alexandra Boje.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De tweederonde-partij tegen William Villger en Anne Tran (WR64) verliep uitermate voorspoedig voor Tabeling en Piek. Vanaf 3-3 in de eerste game werd een voorsprong opgebouwd en vastgehouding naar 21-14. In de tweede game gebeurde dat vanaf ongeveer 7-6 en pakten Robin en Selena de winst met 21-12 na 37 minuten speeltijd.

Dat levert de twee een kwartfinale op tegen Mathias Christiansen en Alexandra Boje: een Deens duo dat niet alleen met elkaar danst op de badmintonbaan maar ook in hun privéleven. Die innige samenwerking van het Deense paar dreef hen naar de 15e plek op de wereldranglijst.

Dat je ook zonder een liefdesrelatie goed kunt presteren, dat bewijzen Robin en Selena met hun 21e plek. Vijf keer eerder speelden de Nederlanders en Denen tegen elkaar en de laatste keer was tijdens het EK in april toen Tabeling-Piek de hoger geplaatste Christiansen-Boje in drie games versloeg. Daarmee is de huidige head-to-head 3-2 in Oranje-voordeel.

Onze landgenoten hebben de juiste papier om de halve finale te halen... Fingers crossed!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!