Nederlandse kanshebbers op eremetaal op 74e Yonex Dutch Open

Nederlandse kanshebbers op eremetaal op 74e Yonex Dutch Open

Volgende week woensdag barst in Maaspoort Den Bosch de strijd los om de titels tijdens de 74e editie van de Yonex Dutch Open. Met een aantrekkelijk deelnemersveld met veel Nederlandse spelers en tal van side events is een bezoek aan de Yonex Dutch Open een mooi badmintonfeest.

Ken je BC Shuttlek al?

Caljouw als eerste geplaatst

Mark Caljouw is als eerste geplaatst in het mannenenkelspel. De Nederlander speelt in de eerste ronde tegen Danylo Bosniuk uit Oekraïne. Zijn voornaamste uitdagers lijken op voorhand de Deen Svendsen en de Duitser Schafer. Joran Kweekel is als achtste geplaatst in Den Bosch.

In het vrouwenenkel is het vooral uitkijken naar de jonge talenten aan Nederlandse zijde. Kunnen Jaymie Laurens, Novi Wieland, Amy Tan en de andere Nederlandse vrouwen in de buurt komen van het podium? De Française Qi Xuefei staat bovenaan de plaatsingslijst.

Duo Jille / Seinen start als titelverdediger in vrouwendubbel

In het vrouwendubbel mogen we vooraf dromen over een Nederlands onderonsje in de finale. Titelverdedigers Debora Jille en Cheryl Seinen zijn als eerste geplaatst terwijl Alyssa Tirtosentono / Kirsten de Wit de nummers twee van de plaatsingslijst zijn. In het mannendubbel voeren twee Engelse koppels de plaatsingslijst aan.

Met twee jonge Oranje-koppels in de top-4 van de plaatsingslijst bij het gemengddubbel behoort eremetaal zeker tot de mogelijkheden. Andy Buijk / Kelly van Buiten (2) en Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit (4) gaan vol voor een podiumplek.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!