badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Week vier van het OroDenmark kamp is begonnen

Gisteren zijn alle spelers van de laatste week op Oro aangekomen. Mike, Brendon, Jeroen en Leon waren vrijdag avond al van de partij en konden gelijk aan de slag met Jens Eriksen voor 2,5 uur training.

Week vier van het OroDenmark kamp is begonnen - Ron Daniëls
© Ron Daniëls
Week vier van het OroDenmark kamp is begonnen - Ron Daniëls
© Ron Daniëls +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Later die dag kwamen de andere spelers uit Nederland en België aan en vandaag, zondag, gaan we dan echt van start met een week van keihard trainen.

De afgelopen twee weken hebben Demi, Renske en Feng al heel veel gewerkt aan hun techniek en tactiek en deze week moet het vooral ook onder druk uitgevoerd moeten kunnen worden. Voor bijna alle spelers zijn de oogkleppen afgevallen als het gaat om positioneel badminton en tactisch denken. Het grote voordeel van meerdere weken achter elkaar op zo'n stage verblijven is dat je veel meer in de diepte kan gaan en dat je keer op keer terug komt op de verschillende aandachtspunten.

Van verschillende trainers krijg je onderdelen over hetzelfde thema te horen totdat het muntje echt valt en er een nieuwe badmintonwereld open gaat. Voor zowel trainers als spelers is het een genoegen om zoveel uren te trainen en praten met een speler als Jens Eriksen. Over de manier waarop hij leefde als topspeler en over hoe je toch blijft werken aan vooruitgang als je al meer dan een jaar onverslagen bent in alle toernooien en op nummer 1 van de wereldranglijst staat.

Jens is een goed voorbeeld voor de spelers. Hij slaapt gewoon in de hal samen met de spelers, neemt de tijd voor een gesprek met de spelers en doet aan alles mee. Het is een geweldig succes en nu al hebben we afspraken gemaakt om rond de herfstvakantie een aantal speciale dubbeltrainingsstages te gaan houden op OroDenmark waar Jens Eriken en ik samen met nog een aantal top dubbelspelers een 20-tal spelers een week lang op eliteniveau dubbeltraining gaan geven. Van Franse en Duitse kant is er al aardig wat belangstelling voor zo'n week want dit voorproefje op Oro smaakt naar veel meer voor de meeste spelers.

De spelers die nu aanwezig zijn krijgen een intensief programma te verwerken met niet alleen veel badmintontraining maar ook alle andere vormen van training die er voor nodig zijn om uit te kunnen groeien tot een goed speler. Later deze week komen we weer met een filmpje op YouTube over hoe de training hier verloopt.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Thaise schrijft badmintonhistorie

5 jaar geleden

volgend artikel

Boeiende ontknoping WK

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws