Deze week kan badmintoncompetitie terug van start!

Deze week kan badmintoncompetitie terug van start!

Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 25 januari kwam het kabinet met goed nieuws voor badmintonnend Nederland. Vanaf woensdag 26 januari mag er weer competitie worden gespeeld. Dit is mooi!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Aan de versoepelingen voor de sportsector is wel een aantal voorwaarden gesteld. Iedereen van 18 jaar en ouder dient een geldig coronatoegangsbewijs te tonen en de anderhalve meter moet bij het verlaten van de baan worden gewaarborgd. Daarnaast mag de horeca op sportaccommodaties slechts tot 22.00 uur open zijn en het publiek moet voor die tijd de sporthal verlaten. De nieuwe maatregelen gaan woensdag in en duren zes weken. Over drie weken is er weer een nieuw meetmoment.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie kan er vanaf dit weekend weer worden gespeeld. Er zal worden gestart met speelronde 16, die ook oorspronkelijk voor deze week op het programma stond. Vervolgens wordt de Eerste Divisie uitgespeeld volgens dit schema.

Tweede Divisie en lager, DDW- en jeugdcompetities

Volgens het vorige week gecommuniceerde scenario voor de Tweede Divisie en lager, de doordeweekse competitie (DDW) en de jeugdcompetities geldt dat de competities vanaf de week van maandag 31 januari worden hervat met het inhalen van wedstrijden van speelronde 8 en/of 9.

De geplande wedstrijden voor speelronde 12 worden in principe verplaatst naar de week van maandag 14 maart. Echter als beide teams akkoord zijn, mag de wedstrijd van speelronde 12 ook deze week al gespeeld worden, omdat veel verenigingen de zaal al hebben gehuurd voor deze dag. Om dit te verifiëren is de ccp'er van de thuisspelende vereniging verplicht om een e-mail te sturen naar de ccp'er van de bezoekende vereniging.

Bekijk hier het aangepaste speelschema.

Nieuwe data wedstrijden

De wedstrijden die niet gespeeld zijn in de afgelopen periode en die gespeeld gaan worden in een nieuwe week worden door Badminton Nederland verplaatst naar de nieuwe week. De wedstrijden zullen op dezelfde dag en zelfde tijd worden gepland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!