SportSport

Smashing pakt twee verdiende punten tegen Amersfoort

Smashing pakt twee verdiende punten tegen Amersfoort

Met nog drie wedstrijden te gaan in de handhavingspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie, is het voor Smashing - dat nog zicht heeft op plek 8 – belangrijk om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Amersfoort, de tegenstander van zaterdag 22 januari 2022, steekt met kop en schouders boven de andere teams uit in de tussenstand. Maar de opstelling beloofde weer veel spannende partijen, dus het team van Smashing stond wederom klaar voor de strijd.

Maak kennis met Senna van den Beukel!

Lieke en Ella waren gebrand op revanche na het vorige damesdubbel tegen BC Amersfoort. Dit keer stonden ze tegenover Meike Versteeg en Madouc Linders. De eerste set was spannend en ging gelijk op. De dames van Smashing namen een voorsprong, maar Amersfoort wist het tij in de verlenging te keren. In de tweede set lag het momentum volledig aan de kant van Amersfoort, en Lieke en Ella kwamen er helaas niet meer lekker in (23-21/21-14). Het gelegenheidsduo Brandon en Timo maakte er een mooie pot van tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. In de tweede set hadden de heren van Amersfoort het zichtbaar zwaar, en moest er een verlenging aan te pas komen. Brandon en Timo konden de set nét niet naar zich toe trekken (21-16/22-20).

Teun speelde opnieuw tegen Hans van Os, en we hoopten allemaal eenzelfde spannende partij. Die dan wel onze kant op zou vallen natuurlijk. In de praktijk bleek het er vandaag niet in te zitten voor Teun. Hij ging strijdend ten onder (21-14/21-7). Yannic mocht wederom de baan op tegen Niels. De head-to-head in dit seizoen stond op 1-1, dus wie weet kon Yannic weer voor een verrassing zorgen. Hij begon sterk tegen Niels, maar kwam aan het einde van de eerste set te kort. In de tweede set oogde Niels sterker en fitter, maar desondanks stapte Yannic voldaan het veld af (21-18/21-14).

De damespartij van Lieke tegen Anouk van Wijk resulteerde in een bizar spannende wedstrijd. De eerste set was een prooi voor Smashing en de tweede set ging naar Amersfoort. Inmiddels wisten de dames van elkaar waar de zwakke plekken lagen, en dat bleek ook wel uit de ontknoping in de derde set (waarschijnlijk het moment dat nerveuze kijkers van de livestream de laptop dichtklapten). Lieke kwam diverse malen op matchpoint, maar Anouk wilde daar niets van weten. Ze sloeg de ene na de andere smashwinner op de service van Lieke. Op een stand van 28-29 volgde er verrassend genoeg een clear op Lieke haar service, en daar wist ze gelukkig wel raad mee. Het eerste punt voor Smashing was binnen (16-21/21-18/28-30).

Demi ging vol zelfvertrouwen de baan op, want zij speelde afgelopen keer zeer verdienstelijk tegen Meike. Helaas telt de uitslag van een vorige wedstrijd niet, en Meike toonde dit keer aan dat zij de betere was. In twee sets ging de partij ditmaal naar Amersfoort (21-14/21-18).

Yannic en Demi pakte brutaal een voorsprong in hun gemengddubbel tegen Madouc en Ruben. Ze wisten deze voorsprong na de 11 helaas niet vast te houden, want Madouc en Ruben kwamen steeds beter in hun spel. De eerste set ging dan ook met een minimaal verschil naar Amersfoort, en in de tweede set walsten zij over het duo van Smashing heen (21-19/21-10). Voor wie de spanning van de wedstrijd van Lieke nog niet genoeg was, leek de wedstrijd van Ella en Teun tegen Hans en Anouk ook die kant op te gaan. De eerste twee sets werden eerlijk verdeeld. De derde set zou gaan bepalen wie er over stalen zenuwen beschikt. Aangezien alle punten in deze fase van de competitie tellen, was het fantastisch dat Ella en Teun de winst in de verlenging naar zich toe sleepten (19-21/21-19/20-22).

Het Wijchense team kon tevreden zijn met de 6-2 uitslag, zeker omdat er meer dan voldoende strijdlust is getoond. Dat belooft wat voor de laatste twee wedstrijden. Op zondag 30 januari 2022 speelt Smashing thuis tegen AMOR. We wachten de berichtgeving rondom het toestaan van publiek nog even af. Zodra daar meer duidelijkheid over is, maken we dat snel bekend. We hopen jullie volgende week te mogen verwelkomen in de Smashinghal!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!