Nipte overwinning voor VELO op gehavend Duinwijck

Nipte overwinning voor VELO op gehavend Duinwijck

De recente geschiedenis heeft aangetoond dat de wedstrijden tegen Duinwijck zwaar zijn voor VELO. Na een 1-7 en 2-6 verlies heeft het team haar rug gerecht en een 5-3 overwinning behaald in de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen.

clubzoeker

Ken je BC GO! al?

Duinwijck kwam niet met hun sterkste team richting Wateringen en dit was meteen te zien aan de herendubbel. Hoewel Jerry Natenstedt en Teun Yntema goede spelers zijn met ervaring op het hoogste niveau krijgen andere spelers vaker de voorkeur. Nick Fransman en Russell Muns zijn aan de andere kant dit seizoen goed ingespeeld en nog ongeslagen. De heren van VELO konden niet helemaal hun geliefde spel spelen, maar haalden het punt vrij snel binnen met een overwinning in twee games (21-11, 21-17).

Na een sterk optreden vorige week kregen Myke Halkema en Veda Diemel ditmaal wederom de kans in de damesdubbel. Debora Jille en Corine Breukers hadden, op één fase na in de tweede game, het heft volledig in handen. De dames uit Wateringen kregen geen grip op het spel en liepen constant achter de feiten aan. Duinwijck won overtuigend met 7-21 en 14-21.

Coach Jacco Arends koos ervoor om de herenenkels strategisch op te stellen, daardoor speelde de sterkste heer van BC Duinwcijk als tweede herenenkel. Dit bleek een goede zet, want tegen Ruben Kweekel had Jordy Hilbink een makkelijke avond. Hij speelde scherp en strafte elke fout genadeloos af (6-21, 13-21). Op de andere baan mocht Nick het opnemen tegen Teun, kort hiervoor hadden ze nog tegenover elkaar gestaan in de dubbel. De dikke overwinning in de dubbel kon Nick doortrekken en won hij zijn enkel met nog duidelijkere cijfers (21-8, 21-10).

Bij de damesenkels mocht Hanna Couwenhoven het opnemen tegen Debora. In de eerste game moest Hanna nog zoeken naar de juiste tactiek. Toen ze die eenmaal gevonden had kon Hanna uitlopen naar een 12-8 voorsprong in de tweede game. Echter kon Debora met haar ervaring haar tactiek veranderen, speelde veel aanvallender en korter en kon daardoor de achterstand goedmaken en ook de tweede game winnen (15-21, 16-21).

Fredrika Lagerstedt mocht het op de andere baan opnemen tegen invalster Marije Bloem. De Zweedse speelster kon de shuttle goed verplaatsen en haar tegenstander flinke meters laten maken. Ze bleef twee games geconcentreerd en won met duidelijk cijfers 21-10 en 21-11.

Doordat alle partijen eerlijk verdeeld werden begonnen VELO en Duinwijck met een 3-3 gelijkstand aan de gemengd dubbels. Jim Middelburg en Myke wilden niet verslappen en bleven geconcentreerd en fel spelen. Zakelijk werd er in twee games gewonnen tegen Jerry en Marije met 21-13 en 21-8. De beslissing zou vallen in de tweede gemengd dubbel tussen Russell en Milou Lugters tegen Jordy en Corine. Milou zat de hele wedstrijd fel op het net terwijl Russell zijn geduld kon bewaren in het achterveld. Hoewel Jordy er soms goed doorheen kwam met zijn harde smashes door het midden en Corine elke fout in het voorveld hard afstrafte was het niet voldoende om een dreiging te zijn voor het koppel uit Wateringen. Russell en Milou wonnen met tweemaal 21-16 en haalde hiermee het vijfde punt binnen voor hun team.

VELO Badminton komt door deze overwinning op gelijke hoogte met Duinwijck en staan qua punten op een gedeelde 3e plek. Het behalen van de halve finale play-offs is nog steeds het doel en daarvoor moet het team volgende week strijden tegen de nummer 1, BV Almere. Op zaterdag 29 januari 2022 speelt het eerste team een uitwedstrijd in Almere tegen Almere om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!