clubzoeker

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Woensdag is de loting verricht voor de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere: Gayle Mahulette is eerste geplaatst in het vrouwenenkelspel. De nationale titelstrijd kan dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen met publiek plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari.

clubzoeker

Maak kennis met Meare van Dalm!

Klik hier voor de officië badmintonline.nl NK Badminton toernooipagina.

Grote afwezige in Almere is Soraya de Visch Eijbergen. De viervoudig Nederlands kampioene en tevens titelverdedigster is niet fit genoeg om in actie te komen. Gayle Mahulette, driemaal nationaal kampioene, is nu de nummer één van de plaatsingslijst en speelt in de eerste ronde tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi.

Titelverdediger Mark Caljouw begint zijn jacht op prolongatie in het mannenenkel met een wedstrijd tegen Finn Achthoven. Joran Kweekel, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het in de eerste ronde op tegen Sebastiaan Li.

Dubbels

Door een blessure bij Ruben Jille speelt Ties van der Lecq deze editie in het mannendubbel met Robin Tabeling. Het als eerste geplaatste duo speelt in de openingsronde tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. Het koppel Debora Jille / Cheryl Seinen is als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en speelt net als het als tweede geplaatste duo Selena Piek / Alyssa Tirtosentono tegen een dubbel uit het kwalificatietoernooi. In het gemengddubbel spelen titelhouders Selena Piek en Robin Tabeling ook tegen een koppel uit de kwalificaties.

Bekijk hier alle plaatingslijsten.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!