SportSport

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Woensdag is de loting verricht voor de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere: Gayle Mahulette is eerste geplaatst in het vrouwenenkelspel. De nationale titelstrijd kan dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen met publiek plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor de officië badmintonline.nl NK Badminton toernooipagina.

Grote afwezige in Almere is Soraya de Visch Eijbergen. De viervoudig Nederlands kampioene en tevens titelverdedigster is niet fit genoeg om in actie te komen. Gayle Mahulette, driemaal nationaal kampioene, is nu de nummer één van de plaatsingslijst en speelt in de eerste ronde tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi.

Titelverdediger Mark Caljouw begint zijn jacht op prolongatie in het mannenenkel met een wedstrijd tegen Finn Achthoven. Joran Kweekel, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het in de eerste ronde op tegen Sebastiaan Li.

Dubbels

Door een blessure bij Ruben Jille speelt Ties van der Lecq deze editie in het mannendubbel met Robin Tabeling. Het als eerste geplaatste duo speelt in de openingsronde tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. Het koppel Debora Jille / Cheryl Seinen is als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en speelt net als het als tweede geplaatste duo Selena Piek / Alyssa Tirtosentono tegen een dubbel uit het kwalificatietoernooi. In het gemengddubbel spelen titelhouders Selena Piek en Robin Tabeling ook tegen een koppel uit de kwalificaties.

Bekijk hier alle plaatingslijsten.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!