clubzoeker

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Woensdag is de loting verricht voor de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere: Gayle Mahulette is eerste geplaatst in het vrouwenenkelspel. De nationale titelstrijd kan dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen met publiek plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor de officië badmintonline.nl NK Badminton toernooipagina.

Grote afwezige in Almere is Soraya de Visch Eijbergen. De viervoudig Nederlands kampioene en tevens titelverdedigster is niet fit genoeg om in actie te komen. Gayle Mahulette, driemaal nationaal kampioene, is nu de nummer één van de plaatsingslijst en speelt in de eerste ronde tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi.

Titelverdediger Mark Caljouw begint zijn jacht op prolongatie in het mannenenkel met een wedstrijd tegen Finn Achthoven. Joran Kweekel, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het in de eerste ronde op tegen Sebastiaan Li.

Dubbels

Door een blessure bij Ruben Jille speelt Ties van der Lecq deze editie in het mannendubbel met Robin Tabeling. Het als eerste geplaatste duo speelt in de openingsronde tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. Het koppel Debora Jille / Cheryl Seinen is als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en speelt net als het als tweede geplaatste duo Selena Piek / Alyssa Tirtosentono tegen een dubbel uit het kwalificatietoernooi. In het gemengddubbel spelen titelhouders Selena Piek en Robin Tabeling ook tegen een koppel uit de kwalificaties.

Bekijk hier alle plaatingslijsten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!