Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Woensdag is de loting verricht voor de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere: Gayle Mahulette is eerste geplaatst in het vrouwenenkelspel. De nationale titelstrijd kan dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen met publiek plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari.

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Klik hier voor de officië badmintonline.nl NK Badminton toernooipagina.

Grote afwezige in Almere is Soraya de Visch Eijbergen. De viervoudig Nederlands kampioene en tevens titelverdedigster is niet fit genoeg om in actie te komen. Gayle Mahulette, driemaal nationaal kampioene, is nu de nummer één van de plaatsingslijst en speelt in de eerste ronde tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi.

Titelverdediger Mark Caljouw begint zijn jacht op prolongatie in het mannenenkel met een wedstrijd tegen Finn Achthoven. Joran Kweekel, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het in de eerste ronde op tegen Sebastiaan Li.

Dubbels

Door een blessure bij Ruben Jille speelt Ties van der Lecq deze editie in het mannendubbel met Robin Tabeling. Het als eerste geplaatste duo speelt in de openingsronde tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. Het koppel Debora Jille / Cheryl Seinen is als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en speelt net als het als tweede geplaatste duo Selena Piek / Alyssa Tirtosentono tegen een dubbel uit het kwalificatietoernooi. In het gemengddubbel spelen titelhouders Selena Piek en Robin Tabeling ook tegen een koppel uit de kwalificaties.

Bekijk hier alle plaatingslijsten.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!