Almere doet goede zaken op weg naar finale Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere doet goede zaken op weg naar finale Nederlandse Badminton Eredivisie

Het team van coach Dave Khodabux heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule. Zelf won het met 7-1 van VELO terwijl concurrent Duinwijck niet verder kwam dan een 5-3 overwinning op DKC. Met nog twee wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op de nummer twee 10 punten en nummer drie Drop Shot 11 punten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

VELO vocht nog voor een laatste kans om de play-offs te halen maar die lijkt nu vergeven. Na een sterk optreden van het dames dubbel Cheryl Seinen en Kirsten de Wit stond er al snel een 1-0 voorsprong op het bord. Tegenstanders Myke Hylkema en Milou Lugters konden in de eerste game nog redelijk volgen (21-15) maar in de tweede game waren onze dames oppermachtig. Na 11-3 bij de break stapten Cheryl en Kirsten als duidelijke winnaars van de baan. Met 21-11 wonnen ze ook de tweede game.

Bij de heren ging het niet zo eenvoudig. Adam Hall en Alex Vlaar verloren de eerste game met 21-16 om vervolgens de tweede met dezelfde cijfers te winnen. In de derde game kwamen ze tegen Jim Middelburg en Russell Muns met 4-0 achter. Maar die achterstand werd bij de break (11-8) al ongedaan gemaakt. Een ijzersterk tweede deel van de game leverde een 21-14 winst op.

Dennis Koppen kende een prima start tegen de nationale nummer 4 van Nederland Nick Fransman. Hij kwam op een 10-3 voorsprong maar Nick kon na de break (11-6) het gat verkleinen en zelfs op gamepoint (20-19) komen. Dat werkte Dennis weg en kwam zelf op gamepoint. Maar Nick trok met 3 punten op rij toch aan het langste eind (23-21). Ook in de tweede game maakte de mannen er een mooie partij van. Dennis kon goed volgen (9-11) maar Nick bleek uiteindelijk toch te sterk en met 21-17 net wat sterker. Niettemin een goed optreden van Dennis.

Tegen Fredrika Lagerstedt speelde Estelle van Leeuwen een sterke eerste game. Met 21-12 leek ze de partij eenvoudig uit te gaan spelen. Maar in de tweede liep het minder. Fredrika rook haar kans en wist hier van te profiteren. Ze pakte dan ook verdiend de game met 21-16. In de beslissende derde game hervond Estelle zich en pakte weer de voorsprong (11-7). Ze zag Fredrika aan het eind van de game nog wel dichtbij komen maar kwam met een subtiel geplaatste shuttle op matchpoint welke ze meteen benutte. Met 21-18 pakte Estelle de winst in de partij.

Sebastiaan Li had geen enkele moeite met Dion Rovers. Hij pakte snel de voorsprong en bouwde die gestaag uit. Dion speelde wel goed maar Sebastiaan was heer en meester. Met 21-11 was de eerste game voor hem. In de tweede game was het niet veel anders. Sebastiaan deelde de lakens uit en Dion had veelal het nakijken. Ook de tweede game ging met ruime cijfers (21-9) naar Sebastiaan.

Een spannende eerste game tussen Diede Odijk en Hanna Couwenhoven. Een gelijkwaardige partij die dan ook gelijk opging. Met een mooi dropshot zette Diede zichzelf op het eerste gamepoint en die was meteen raak. Met 21-18 winst kon zij zich opmaken voor de tweede game. Hierin kwam Diede op een snelle 6-0 voorsprong. Die ruime voorsprong behield ze vrijwel de gehele game en pakte onbedreigd ook de tweede game met 21-15.

De eerste partij in het gemengd dubbel ging in de eerste game gelijk op. Na 11-9 bleken Cheryl en Adam met 21-17 de sterkste. Tegen Myke en Jim kenden ze een uitstekende start in de tweede game en kwamen op een 10-1 voorsprong. Die bleek voldoende om ook de tweede game in winst om te zetten. Met 21-12 was de eerste mix voor Almere.

Ook Kirsten en Alex speelden een goede partij. Tegen Milou en Russell nam het de leiding in de game om die met 21-18 binnen te halen. Maar in de tweede game kwamen ze met 8-4 achter. Dat werd bij de break bijna geheel gerepareerd (10-11) om vervolgens toe te slaan. Met ijzersterk spel namen zij de voorsprong om die niet meer uit handen te geven. Met 21-15 zetten Kirsten en Alex een mooie 7-1 winst op het scorebord.

Dat betekent weer een stap in de richting van de finale. Maar in de tweede wedstrijd van het weekend wacht DKC, dat vrijwel uitgeschakeld is voor de play-offs, maar dat de punten zeker niet cadeau wil geven. De wedstrijd in Den Haag begint om 14.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!