badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Leermoment voor Erik Meijs

Eindelijk deze week de Dutch Open. Ik train natuurlijk dagelijks in Almere, dus voor mij was dit een soort 'thuis'-toernooi. Tot dinsdagavond had ik echter nog geen idee tegen wie ik zou moeten spelen, omdat er zoveel spelers uit het hoofdtoernooi waren weggevallen dat alle spelers uit de kwalificatie nog moesten worden doorgeschoven.

Leermoment voor Erik Meijs - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Leermoment voor Erik Meijs - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Pas op dinsdagavond werd duidelijk dat ik op woensdagochtend zou moeten aantreden tegen een Slowaak. Ik had geen idee wat ik moest verwachten dus ging ik er neutraal in. Ik wilde vanaf het eerste punt er bovenop zitten en dit gebeurde ook. De tegenstand die ik kreeg was niet hoog, maar ik speelde zelf ook gedegen en agressief, waardoor ik binnen 20 minuten klaar was met de wedstrijd en ik deze met 21-5 en 21-4 had gewonnen. Een prima start dus. De wedstrijd later op de avond zou van een ander kaliber zijn, want dan kreeg ik één van de talenten van China tegenover me. Vorige week had hij tijdens het toernooi in Londen nog in 3 sets van de nummer 2 van Denemarken verloren dus ik wist dat dit echt een stevige pot zou worden. Woensdagmiddag nog met Roy op specifieke punten uit het spel van de Chinees getraind en met succes bleek later.

De wedstrijd begon om 21.45 uur en ik was klaar voor de strijd. In de eerste set moest ik nog erg wennen aan vooral de harde smashes die erg scherp op de lijnen kwamen. Ook zijn drops waren goed gespreid en dus veranderde ik van tactiek na de eerste set die ik verloor met 14-21. Ik ging verder naar voren staan en met succes. Ik kreeg meer grip op zijn spel en kwam er zelf ook steeds beter in. Ik won de set dan ook verdiend met 21-16. Ik had er dus een derde set uitgehaald waar ik erg blij mee was. Uiteraard wil je na een gewonnen set altijd meer, dus ik ging weer vol in de aanval in set 3. We bleven tot 10-10 elke keer stuivertje wisselen. Na een goede smash van mij kreeg hij hem toch op de een of andere manier terug en ja hoor ook nog via het netrandje. Balen, maar goed, 10-11 is een prima stand om mee te rusten. Na de 11 kwamen er een aantal rally's die ik helaas net verloor. Ook haalde ik ballen terug op manieren die erg spectaculair zijn, maar helaas verknalde ik het erna om de shuttle goed af te maken. Hierdoor verloor ik wat van mijn concentratie en kwam op een 11-18 achterstand. Toch bleef ik knokken en kwam terug tot 15-18. Op dat moment was hij echter de speler die minder fouten maakte en zo verloor ik toch met 16-21 na een goede en mooie wedstrijd waar ik erg trots op ben.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Five different nationalities on top step of podium

5 jaar geleden

volgend artikel

Trio Nederlanders naar Denemarken

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws