badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

Eric Pang heeft in Topsportcentrum Almere zijn zevende nationale titel veroverd.

Pang versloeg in de finale van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen badminton 2015 Nick Fransman. Soraya de Visch Eijbergen kroonde zich tot Nederlandse kampioene in het vrouwenenkelspel.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang kreeg zijn zevende titel niet cadeau van de 22-jarige Nick Fransman. De jongeling ging brutaal van start in de openingsgame en nam al snel een 9-3 voorsprong. Pang kwam nog even dichterbij (13-16), maar de eerste game ging met 21-15 naar Fransman. De 33-jarige Pang knokte zich terug in de wedstrijd en de Utrechter trok de tweede game met 21-17 naar zich toe. In de slotgame toonde Pang zijn klasse en won met 21-13.

Vrouwenenkel

De vrouwenfinale was een kopie van de editie van vorig jaar. Toen trok Gayle Mahulette aan het langste eind, vanwege een blessure bij Soraya de Visch Eijbergen. De 22-jarige De Visch Eijbergen knalde uit de startblokken en zette Mahulette direct op een onoverbrugbare achterstand: 21-16. In de tweede game schakelde ze nog een tandje bij en kon de titelverdedigster het tempo maar moeizaam bijhouden. De Visch Eijbergen greep met 21-14 de titel.

Dubbels

Jacco Arends/Selena Piek wisten in Almere hun mixdubbeltitel te prolongeren. In een zinderende eindstrijd, waarbij het kwartje beide kanten op kon vallen, versloegen de regerend kampioenen de nummers één van de plaatsingslijst Jorrit de Ruiter/Samantha Barning met 18-21, 21-16 en 21-19.

In een spannende vrouwendubbelfinale waren het uiteindelijk Eefje Muskens en Selena Piek die hun titel wisten te verlengen. De nummers twaalf van de wereld verloren de eerste game nog tegen Samantha Barning/Iris Tabeling met 28-30, maar stelde daarna orde op zaken door met 21-13 en 21-15 te winnen.

In het mannendubbel wisten Jacco Arends en Jelle Maas zich te verzekeren van titelprolongatie door in de eindstrijd het duo Michiel Kruijt/Leon Nottelman met 21-15 en 21-18 te verslaan.

vorig artikel

Zevende titel badmintonner Pang

3 jaar geleden

volgend artikel

Goede prestaties DKC-ers op NK

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 83 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws