SportSport

EK Badminton 2022 uitmuntend van start voor Nederland

EK Badminton 2022 uitmuntend van start voor Nederland

De Nederlandse badmintonploeg heeft in Madrid een uitmuntende twee eerste dagen gehad tijdens de individuele Europese Kampioenschappen. Vrijwel alle partijen eindigden met winst.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Regerend Nederlands Kampioene Gayle Mahulette moest verlies incasseren in haar vrouwenenkelpartij tegen de Schotse en fors hoger gerankte Kirsty Gilmour (21-16, 21-11). Ook voor het jonge gemengddubbelkoppel Ties van der Lecq en Debora Jille eindigde de rit: eerst nog winst na een stevige driesetter tegen een Zweeds duo, maar vervolgens verlies tegen de Duitse fourth seeds Mark Lamsfuss en Isabel Lohau (voorheen Herttrich).

Vijf Nederlandse wedstrijden op woensdag

Zowel Joran Kweekel als Mark Caljouw zijn als singelaars actief in het toernooi. Joran speelt tegen de Ier Nhat Nguyen (achtste geplaatst, WR42) en die eilandbewoner was afgelopen november nog oppermachtig tegen de Nederlander. Caljouw neemt het op tegen Mischa Zilberman uit Israël (WR48). Een bijna-veteraan waar Mark vaak een game tegen morst.

Debora Jille en Cheryl Seinen (zesde geplaatst) treffen Engelsen Chloe Birch en haar nieuwe partner Jessica Pugh (WR141). In maart dit jaar waren deze onderdanen van Queen Elizabeth nog in twee games prooi voor de Nederlandse meiden.

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq (achtste geplaatst) wordt het een trainingssessie tegen Tsjechen Ondrej Kral en Adam Mendrek (WR107). Laatstgenoemde speelde tot vorig jaar ook mannenenkel, maar richt zich nu louter op het dubbelspel.

Blijft over: koningskoppel Robin Tabeling en Selena Piek, vijfde geplaatst in Spanje. Zij spelen tegen het Deense liefdeskoppel Mathias Christiansen en Alexandra Boje (WR14). De onderlinge head-to-head is 2-2, waarbij de laatste twee partijen in twee games naar de Scandinaviërs gingen. Een papieren voordeeltje voor Mathias en Alexandra.

Hoe volg ik het EK Badminton 2022?

Video livestreams zijn te volgen via badmintoneurope.tv, er is ook een Visual LiveScore en alle Nederlandse uitslagen vind je op toernooi.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!