clubzoeker

EK Badminton 2022 uitmuntend van start voor Nederland

EK Badminton 2022 uitmuntend van start voor Nederland

De Nederlandse badmintonploeg heeft in Madrid een uitmuntende twee eerste dagen gehad tijdens de individuele Europese Kampioenschappen. Vrijwel alle partijen eindigden met winst.

Maak kennis met Gayle Mahulette!

Regerend Nederlands Kampioene Gayle Mahulette moest verlies incasseren in haar vrouwenenkelpartij tegen de Schotse en fors hoger gerankte Kirsty Gilmour (21-16, 21-11). Ook voor het jonge gemengddubbelkoppel Ties van der Lecq en Debora Jille eindigde de rit: eerst nog winst na een stevige driesetter tegen een Zweeds duo, maar vervolgens verlies tegen de Duitse fourth seeds Mark Lamsfuss en Isabel Lohau (voorheen Herttrich).

Vijf Nederlandse wedstrijden op woensdag

Zowel Joran Kweekel als Mark Caljouw zijn als singelaars actief in het toernooi. Joran speelt tegen de Ier Nhat Nguyen (achtste geplaatst, WR42) en die eilandbewoner was afgelopen november nog oppermachtig tegen de Nederlander. Caljouw neemt het op tegen Mischa Zilberman uit Israël (WR48). Een bijna-veteraan waar Mark vaak een game tegen morst.

Debora Jille en Cheryl Seinen (zesde geplaatst) treffen Engelsen Chloe Birch en haar nieuwe partner Jessica Pugh (WR141). In maart dit jaar waren deze onderdanen van Queen Elizabeth nog in twee games prooi voor de Nederlandse meiden.

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq (achtste geplaatst) wordt het een trainingssessie tegen Tsjechen Ondrej Kral en Adam Mendrek (WR107). Laatstgenoemde speelde tot vorig jaar ook mannenenkel, maar richt zich nu louter op het dubbelspel.

Blijft over: koningskoppel Robin Tabeling en Selena Piek, vijfde geplaatst in Spanje. Zij spelen tegen het Deense liefdeskoppel Mathias Christiansen en Alexandra Boje (WR14). De onderlinge head-to-head is 2-2, waarbij de laatste twee partijen in twee games naar de Scandinaviërs gingen. Een papieren voordeeltje voor Mathias en Alexandra.

Hoe volg ik het EK Badminton 2022?

Video livestreams zijn te volgen via badmintoneurope.tv, er is ook een Visual LiveScore en alle Nederlandse uitslagen vind je op toernooi.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!