badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Badmintontalent Alex Vlaar versterkt VELO - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Badmintontalent Alex Vlaar versterkt VELO

Badmintontalent Alex Vlaar versterkt VELO - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

VELO heeft overeenstemming bereikt met Alex Vlaar over zijn overstap naar de 10-voudig landskampioen. Het 18-jarige talent komt over van BV Almere en tekent een overeenkomst voor twee jaar.

Vlaar kijkt er enorm naar uit om voor VELO uit te komen. "Niet alleen op sportief gebied trekt deze VELO mij aan, juist ook de sfeer binnen de club heeft mij doen besluiten deze stap te nemen." Ook het bestuur van VELO is zeer verheugd met zijn komst.

"Een speler als Vlaar past uitstekend binnen het vernieuwde technische beleid van de vereniging waarin het bouwen aan een nieuw kampioensteam centraal staat", aldus voorzitter Gerard van Zundert. Vlaar is een speler die inzetbaar is op alle onderdelen, maar een voorkeur heeft voor het enkelspel. Naast zijn positie in het eerste team wordt Vlaar aangesteld als jeugdtrainer.

Vlaar begon op 11-jarige leeftijd met badminton en speelde zijn gehele jeugd bij BV Almere. Zijn sportieve carrière kende tot nu toe vele hoogtepunten: winst op vele nationale en internationale toernooien, bronzen medaille op de Six Nations onder 17, 8e finale op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in het herendubbel en deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in China. VELO en Vlaar gaan er samen alles aan doen om een aantal mooie sportmomenten toe te voegen aan dit lijstje!

Met het aantrekken van Vlaar heeft VELO het eerste team voor het komende seizoen grotendeels ingevuld. Vorige week werd al bekend dat Jim Middelburg, Myke Halkema, Lisa Malaihollo en Imke van der Aar ook volgend seizoen voor VELO uitkomen. Op korte termijn verwacht VELO ook de verdere invulling van het team en de technische staf bekend te kunnen maken.

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

Wat vind jij? Er zijn al 66 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws