badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst? - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer

Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst?

Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst? - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer +

Komend weekend wordt in het Indoorcentrum te Veendam voor de 47e keer het Meteoor-toernooi georganiseerd. De deelname valt dit jaar qua aantal wat tegen.

Afgelopen jaren bestond het deelnemersveld steeds uit rond de 350 fanatieke deelnemers, dit jaar stokte de teller op 262 deelnemers. Gelukkig lijkt de sterkte van het deelnemersveld er niet onder te lijden. De winnaars van 2014 in de Master-klasse komen dit jaar terug om hun titels te verdedigen en ook een aantal winnaars van voorgaande jaren is van de partij.

Mannenenkel

In het mannenenkel is de winnaar van het toernooi in 2013, Nick Fransman de te kloppen man. De titelverdediger van vorig jaar zal hem niet dwars zitten. Robin Tabeling is aan het terugkomen van een langdurige rugblessure en doet dit jaar niet mee aan dit onderdeel. Hij moet het overlaten aan de nummer twee op de plaatsinglijst Jim Middelburg. Ook Jerry Natenstedt (3) en Léon Nottelman (4) zullen proberen de finale te halen.

Vrouwenenkel

Hier is Manon Sibbald, de titelverdedigster, als eerste geplaatst maar Lisa Khoeblal-Malaihollo zal er alles aan doen om dit jaar met de eerste prijs aan de haal te gaan.

Mannendubbel

In dit onderdeel zal Robin Tabeling zeker een poging doen om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Samen met oudgediende Jürgen Wouters zullen zij vechten voor wat ze waard zijn. In dit onderdeel zijn Jim Middelburg met Russell Muns (eerste geplaatst) en Léon Nottelman met Thomas Wijers de verwachte finalisten.

Vrouwendubbel

In dit onderdeel een primeur voor de organiserende vereniging namelijk Rosalie Teuben, jarenlang spelend voor SV Meteoor en sinds een paar jaar spelend voor GSBC Amor uit Groningen is samen met haar partner Iris Tabeling als eerste geplaatst in dit onderdeel. De verwachting was dat zij het in de finale moesten opnemen tegen Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo maar helaas heeft Myke door een opgelopen blessure tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer zich af moeten melden. Dorien Lups/Cheryl Seinen en Gita Djajawasito/Manon Sibbald zullen naar verwachting zeker een poging doen om het Iris en Rosalie zo moeilijk mogelijk te maken.

Gemengddubbel

Ook in dit onderdeel word Myke node gemist, ze was samen met Jim Middelburg eerste geplaatst. De referee moet nog beslissen of Lisa Khoeblal-Malaihollo haar mag vervangen zodat Jim toch kan proberen zijn plaatsing waar te maken. Dat zal niet makkelijk zijn met als mogelijke tegenstanders Jerry Natenstedt en Dorien Lups de als tweede geplaatsten . Ook het nummer 3 geplaatste koppel Thomas Weijers/Cheryl Seinen en de nummer 4 van de plaatsingslijst, Jürgen Wouters en Iris Tabeling zullen voor een plaats in de finale gaan.

De halve finales staan gepland op zondag vanaf 10:15 uur en de finales beginnen naar verwachting rond 13:00 uur. Kom gerust kijken, de toegang is gedurende het hele weekend gratis.

geplaatst door

verkregen via SV Meteoor

vorig artikel

Back in Vietnam

3 jaar geleden

volgend artikel

DKC pakt de dubbel in Epe

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 103 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws