Wat gebeurt er na 25 juni 2011?

Wat gebeurt er na 25 juni 2011?

Dit weekend heb ik in Alphen aan den Rijn met een paar afgevaardigden zitten praten en daar hebben we het gehad over de toekomst van de badmintonbond voor zowel topsport als de recreanten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En deze gesprekken waren zeer belangrijk denk ik, omdat de problemen (volgens enkele afgevaardigden 'gezeik') in de topsport zeer grote gevolgen zullen hebben voor de recreanten. Het is zo'n onderbelicht iets dat ik het graag even wil meegeven in dit schrijven.

We hebben het over verschillende scenario's gehad:

  • 1. De huidige voorzitter blijft en de rechtszaak over het Yonex-contract wordt door de bond gewonnen. Dan blijft er een grote tweedeling binnen de bond omdat het doodeenvoudig niet zo kan zijn dat er spelers worden uitgesloten binnen een bond. De bond blijft dus voor veel mensen een organisatie waar ze niet mee willen praten. Er zal dus geen rust komen in de organisatie.
  • 2. De huidige voorzitter blijft en de rechtszaak wordt verloren door de bond. De tegenpartij zal deze ploeg waarschijnlijk niet echt vriendelijk gezind zijn en een maximale genoegdoening eisen met zeer grote gevolgen voor de bond en zelfs misschien wel het einde.
  • 3. Er komt een nieuwe voorzitter die een nieuwe ploeg samenstelt en de rechtszaak wordt gewonnen door de bond. Dan is er een hele nieuwe situatie waarin alle partijen weer met elkaar kunnen praten, al naar gelang de nieuwe koers van de bond zullen dingen al dan niet rechtgezet kunnen worden of zal er verbetering optreden.
  • 4. Er komt een nieuwe voorzitter die een nieuwe ploeg samenstelt en de rechtszaak wordt verloren door de bond. Dan hebben we een situatie waarin beide partijen weer met elkaar in gesprek kunnen en zullen de gevolgen voor de bond wellicht veel minder ernstig zijn omdat de nieuwe ploeg geen aangeschoten wild is.

Met deze gang van zaken is het niet denkbaar dat er voor zowel topsport als voor alle andere leden van de bond iets gunstig kan komen met de huidige voorzitter en dit bestuur. Hoe je het ook bekijkt zijn er bij het voortzetten van de huidige koers verliezers, terwijl er veel meer winnaars uit komen als de situatie binnen de bond verandert.

Veruit het verstandigste zou zijn wanneer het gehele huidige bestuur het afgelopen jaar afhandelt op de Jaarvergadering van 25 juni en dan aftreedt om ruimte te maken voor nieuwe mensen om zodoende de beste van deze 4 scenario's mogelijk te maken.

-Intelligentie is het geheel kunnen zien in elk detail
~ Albert Einstein

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!