Wie is hier onmisbaar?

Wie is hier onmisbaar?

‘Ze had echt vrijwilliger van het jaar moeten worden’, schoot dit weekend door mijn hoofd.

Ken je BC Amersfoort al?

Deze gedachten gingen over mijn trainster Lenie ten Hulscher. Zij organiseerde afgelopen weekend, samen met haar man Bert van der Lubbe en vele andere vrijwilligers, het aangepast badmintontoernooi bij mijn eigen vereniging Redeoss. En daar komt nog wel even wat bij kijken. Net als bij alle andere taken die Lenie bij Redeoss op zich neemt.

Vrijwilliger van het jaar van de gemeente Delft werd zij echter niet. Lenie zat wel bij de laatste zes genomineerden. Via de site van de gemeente Delft kon je stemmen wie jij uiteindelijk wilde zien winnen. Wij zijn een relatief kleine club en wisten dus dat wij dit niet zomaar konden winnen. Daarom bedachten de IT’ers onder ons een aantal kleine foefjes om Lenie te helpen. We zaten avonden achter de computer. Lenie zag de stemmen binnenstromen. We wilden haar laten geloven dat die stemmen uit het hele land kwamen. Wel erg toevallig dat de teller stil stond op onze trainingsavonden? Lenie liet ons maar een beetje in die waan. We hebben er veel tijd in gestopt en velen van ons hebben in die periode onvoldoendes op school gescoord. Het was niet voor niks. We hebben veel lol gehad om ons eigen fanatisme, dat helaas echter geen succes bleek te hebben.

Trouw

Toch blijft staan dat Lenie voor ons de enige echte winnaar is geweest. Lenie is in 1989 begonnen als badmintonster bij Redeoss. Dit deed zij niet zonder succes. Zo werd zij wereld en Europees kampioen aangepast badminton. Lenie was echter niet alleen met haar eigen sportcarrière bezig. Samen met haar man Bert nam Lenie al snel de drie wekelijkse trainingen van de badminton op zich. Hoewel Lenie nu zelf niet meer actief is als sportster, is zij nog altijd aanwezig bij trainingen en regelt alles wat met het badmintonnen te maken heeft, van het inschrijven van spelers voor toernooien tot het organiseren van het bovengenoemd toernooi. Daarnaast is zij de initiator van de jaarlijkse speculaaspoppenactie (verkoopactie om geld voor de vereniging in te zamelen).

Vrijwilligers

Ik denk dat elke vereniging wel een of meerdere Lenies of Berten heeft. Dit zijn mensen die je moet koesteren en een handje moet helpen, als je het mij vraagt. Het is niet de bedoeling dat zij alles doen, al vinden ze het zelf vast moeilijk om iets uit handen te geven. ‘Zo’, zeg ik tegen Lenie als het toernooi ten einde loopt,’ morgen een dagje bijkomen?’ Nee,’zegt Lenie,’morgen moet ik stoffen kopen voor de dansgroep die ik les geeft. Zij hebben binnenkort een uitvoering. Dan moeten ze wel goed voor de dag komen.'

Sommige clubs hebben dus dezelfde Lenie

Wie is jouw Lenie of Bert? En wat maakt hen zo onmisbaar? Zet dat in een reactie en stuur de link naar hen. Dat zullen ze vast leuk vinden. Ik zal deze column ook even naar mijn Lenie en Bert doorsturen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!