21, 22, 23...

21, 22, 23...

België - 1987, gezellig op de camping met mijn zussen. We zaten nooit stil en genoten van 'echte' dingen. Ik schrijf dat zo nadrukkelijk want 'echt' is allang niet zo normaal meer.

SportSport

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

Één van mijn oudste zussen vraagt me te gaan overslaan. Bij elke slag tellen we hardop: 21, 22, 23 en zo door. "We kunnen wel de 100 halen hoor", roep ik.

De wind deed ons niks, want dat maakte het gewoon uitdagender en ongemerkt speelden we onszelf moe met campingbadminton.

Melancholiek als ik ben, hoor ik de jaren 80 muziek nog uit mijn veels te grote Ricatech ghettoblaster komen, ruik ik de pannenkoekenlucht nog uit de caravan komen en voel ik de samenhang van jeugd en familie zonder de tussenkomst van mobieltjes.

Vorige zomer was er een AirBadminton-uitje op het strand in Den Haag.

De locatie was een sportarena op het strand. Kinderen speelden lachend de AirShuttle van de ene naar de andere kant van het net.

Iedereen was bezig en niemand zat op zijn mobiel. Nou ja niemand... ik zat er op, want ik gebruikte hem om mijn drone aan te sturen zodat ik alles haarfijn kon vastleggen.

Ineens hoorde ik het, ze waren aan het tellen. Zes kinderen op een baan, buiten op het zand. 18, 19, 20, 21... Ik waande me meteen terug in 1987.

Ik zeg het maar eerlijk: dat AirBadminton, da's niet mijn ding. Ik zie het nog niet als een middel om 'echt' badminton beter te promoten. Ik zie ook niet hoe dat een Olympische sport kan worden.

Maar één ding weet ik zeker: met zo'n AirShuttle hadden we zeker de 100 gehaald. Toch blijf ik lekker 'echt' badminton spelen :)

M.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!