SportSport

21, 22, 23...

21, 22, 23...

België - 1987, gezellig op de camping met mijn zussen. We zaten nooit stil en genoten van 'echte' dingen. Ik schrijf dat zo nadrukkelijk want 'echt' is allang niet zo normaal meer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Één van mijn oudste zussen vraagt me te gaan overslaan. Bij elke slag tellen we hardop: 21, 22, 23 en zo door. "We kunnen wel de 100 halen hoor", roep ik.

De wind deed ons niks, want dat maakte het gewoon uitdagender en ongemerkt speelden we onszelf moe met campingbadminton.

Melancholiek als ik ben, hoor ik de jaren 80 muziek nog uit mijn veels te grote Ricatech ghettoblaster komen, ruik ik de pannenkoekenlucht nog uit de caravan komen en voel ik de samenhang van jeugd en familie zonder de tussenkomst van mobieltjes.

Vorige zomer was er een AirBadminton-uitje op het strand in Den Haag.

De locatie was een sportarena op het strand. Kinderen speelden lachend de AirShuttle van de ene naar de andere kant van het net.

Iedereen was bezig en niemand zat op zijn mobiel. Nou ja niemand... ik zat er op, want ik gebruikte hem om mijn drone aan te sturen zodat ik alles haarfijn kon vastleggen.

Ineens hoorde ik het, ze waren aan het tellen. Zes kinderen op een baan, buiten op het zand. 18, 19, 20, 21... Ik waande me meteen terug in 1987.

Ik zeg het maar eerlijk: dat AirBadminton, da's niet mijn ding. Ik zie het nog niet als een middel om 'echt' badminton beter te promoten. Ik zie ook niet hoe dat een Olympische sport kan worden.

Maar één ding weet ik zeker: met zo'n AirShuttle hadden we zeker de 100 gehaald. Toch blijf ik lekker 'echt' badminton spelen :)

M.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!