SportSport

Mark Phelan: 'Soraya has it all as Dutch kids advance'

Mark Phelan: 'Soraya has it all as Dutch kids advance'

Badminton Europe TV commentator Mark Phelan reist met het BE-circuit mee en weet dat ie zich geen scherpe uitspraken kan veroorloven.

The 2012 Yonex Dutch International kicked off this afternoon in the home of the famous Velo Badminton Club in Wateringen, The Netherlands and it was one of their own that set the standard for the rest to follow.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

19 year old Soraya De Visch Eijbergen cruised through qualification and is starting to realise the potential that she has shown coming through the junior ranks. The slender Velo girl has long been touted as the next big thing in women’s singles in The Netherlands and judging by her performance to date it will not be long before she breaks through on the senior circuit with her maiden win.

With every tournament the emerging Dutch girl is improving technically as well as mentally and physically and none of her qualifying opponents were a match for her today. De Visch Eijbergen will now move to meet another Dutch emerging starlet in the form of Gayle Mahulette. Mahulette came through qualification with two impressive victories and all local eyes will be on this match up in the first round proper tomorrow.

At the opposite end of the age scale, Dutch veteran and home club boy Dennis Van Daalen de Jel booked his first round spot with a pair of qualification victories. Joining him in the main rounds are fellow countrymen Saber Afif and Nick Fransman as the Dutch blitz qualification.

In the most interesting final qualification match on court today the Kopriva brothers from the Czech Republic faced off against each other for a place in the first round proper. With the match tied at one game each Ondrej was forced to retire through injury allowing Tomas to advance to the main draw where he will play Jarolim Vicen of Slovakia.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!