clubzoeker

Badminton wereldbond veroordeelt militaire invasie door Rusland

Badminton wereldbond veroordeelt militaire invasie door Rusland

Vandaag heeft de Badminton World Federation (BWF) een uitspraak gedaan over de militaire invasie van Oekraïne door Rusland. Ze veroordeelt deze handeling namens Poetin en spreekt haar zorgen uit over de burgers die geraakt worden door dit conflict.

Ken je BC Drop Shot al?

In navolging van dit standpunt heeft de wereldbadmintonbond maatregelen genomen:

  • Alle toernooien onder auspiciën van Rusland en Wit-Rusland zijn per direct afgelast. Geen andere of nieuwe toernooien zullen aan deze twee landen worden toegewezen tot nader order.
  • De Russische en Wit-Russische vlag zullen niet worden geheven en de respectievelijke volksliederen zullen niet worden gespeeld tijdens BWF-gelieerde toernooien.
  • De BWF zal haar blijk van medeleven communiceren richting de Oekraïnse badmintonbond en zal ondersteuning van de Oekraïnse badmintongemeenschap bieden waar mogelijk.

Ook Badminton Europe zet stappen

Waar Badminton Europe eerder alleen nog sprak over de treurnis van het conflict in Oekraïne, heeft ze inmiddels - na een stortvloed van kritiek op haar zwakke stellingname - aangegeven in contact te treden met de BWF. Daarnaast zal de Europese badmintonbond Oekraïense (top)badmintonners onderdak en faciliteiten bieden in het Badminton Europe Centre of Excellence in Holbaek, Denemarken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!