Clemens Wortel zegt nog helemaal niets

Clemens Wortel zegt nog helemaal niets

Het nieuwe bestuur heeft een kans om dingen recht te zetten. Ik weet best dat je dat niet in een week tijd kan doen, maar er is wel behoefte aan een harde aanpak en het uitzetten van een duidelijke, nieuwe lijn.

clubzoeker

Ken je BV Slotermeer al?

Het kan ook bijna niet anders. Er is in járen een organisatiecultuur opgebouwd die super ongezond is en waarbij - behalve enkelen - betrokkenen in de organisatie belang hebben. Deze doen er dan ook alles aan om de positie te behouden en dat doe je niet door aardig en open te zijn.

Er heerst (wel degelijk) een angstcultuur. Het bondsbureau zou de spil moeten zijn van waar onze sport om draait. Het zou een plaats moeten zijn die dynamiek uitstraalt en waar plaats is voor ontwikkeling.

Een baan bedenken voor iemand die niet langer gewenst is

Het feit alleen al dat er een man zit die 115.000 euro loon krijgt en waarvan de voorzitter niet weet wat het bestuur hem moeten laten doen, dat is een groot schandaal. Het is totaal van de gekke dat er een baan bedacht moet worden voor iemand die niet langer gewenst is. Hoe groot is het bord voor je kop dat je nog wil werken in zo'n situatie? Heeft die man dan helemaal geen schaamtegevoel?

Waar is de verklaring over het totaal falen van het technisch beleid van Badminton Nederland? Er is geld over de balk gegooid voor vier spelers (twee dubbels, -red.) die het niet hebben gehaald. Ik ben er 100% van overtuigd dat de spelers allevier hun stinkende best hebben gedaan. Maar in topsport gaat het nu eenmaal om het resultaat en als je dat als technische staf niet neerzet, dan is het over en uit met dat beleid.

Mevrouw Coene

Dan hoor je dat je dit de nieuwe technisch directeur niet mag aanrekenen, want ze zit er pas net. Complete onzin is dat. Eline Coene maakt sinds jaar en dag deel uit van de technische staf. Ze wist en weet van de hoed en de rand en heeft net zoveel boter op haar hoofd als de oude technisch directeur Martijn van Dooremalen.

Als er een TD van buiten was gekomen, dan had je deze stelling neer kunnen leggen, maar nu niet. Het nieuwe bestuur heeft dezelfde fout gemaakt als oude besturen door verder te gaan met het inteeltbeleid. En net als altijd zijn ze heel stil bij Badminton Nederland als het even fout gaat. Lotte is de enige die uitspraken doet over het niet halen van het doel en dat siert haar enorm en is nogmaals het bewijs dat ze topsport uitademt en niet alleen als het goed gaat.

Alle andere flapdrollen denken: shit, even stil zijn, want anders heb ik straks geen baan meer. Of: straks moeten ze voor mij ook een baan verzinnen en kan ik net als Martijn potloden gaan zitten slijpen op het bureau.

Waar is de persverklaring, mevrouw Coene, over het falen van de dubbels en het excuus aan Yao Jie? Het is makkelijk om een persconferentie te houden over een jeugdinterland, maar je hebt pas echt ballen als je het doet over onderwerpen die gevoelig liggen.

Op de oude voet verder?

In het algemeen zie ik helemaal niets van een nieuw beleid. Het zijn dezelfde oude gewoonten, dezelfde gezichten en vooral dezelfde fouten. Ze hebben het tot nu toe niet aangedurfd de oude rommel op te ruimen en laten ook nu weer zaken op zijn beloop in de hoop dat ze over gaan.

Ik hoop binnenkort de volgende te zijn die een rechtszaak tegen Badminton Nederland zal aanspannen, want de enige manier om van die ouwe rotzooi af te komen is als de bond failliet gaat. Dán pas komen we af van de mensen die betaald krijgen voor een baan die er niet is en kunnen we laten zien dat we helemaal geen bonddirecteur nodig hebben. Dat werk kan gedaan worden door een vrijwilliger die meer verstand heeft van onze sport.

Ondertussen wacht ik op het pleidooi van Clemens om te zien wat hij in de hoge hoed heeft zitten. Blijkt het niets te zijn dan zal ik graag de rol van advocaat van de duivel op me nemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!