SportSport

Harm van Schaik: 'Beste Ted'

Harm van Schaik: 'Beste Ted'

Ik zal even kort uitleggen waarom jij geen goede bestuurder bent geweest. Een zevental redenen kan ik opnoemen:

clubzoeker

Ken je BC Shuttlek al?

© badmintonline.nl en Harm van Schaik

1. Snelheid in nieuw beleid. Op de bondsvergadering van eind juni 2011 ben jij voorzitter geworden. Dit kwam denk ik niet door je beleidsideeën (voornamelijk de week van de badminton en meer transparantie) die je had, maar meer omdat de afgevaardigden Rob Ridder niet meer zagen zitten. Pas op de bondsvergadering van februari heb ik het jaarplan gezien voor 2012. Dit betekent dat het zeven maanden heeft geduurd voordat het jaarplan 2012 op is gezet. Dit terwijl de afgevaardigden hadden verwacht dat het jaarplan op de extra ingelaste bondsvergadering in oktober 2011 zou worden gepresenteerd, zodat het jaarplan in het jaar voorafgaande aan de beleidsperiode 2012 kon worden vastgesteld. Zo had men op 1 januari 2012 kunnen beginnen met de uitvoering van het jaarplan 2012, in plaats van in februari.

2. Het jaarplan 2012 wat werd gepresenteerd op de bondsvergadering van februari 2012 zag er niet uit. Twee zeer belangrijke redenen had dit: 1. het jaarplan bevatte geen SMART-doelstellingen en 2. er was geen aangepaste begroting bij het jaarplan 2012 bijgevoegd.

Het advies van de afgevaardigden naar het bestuur toe op deze bondsvergadering was dat het bestuur een nieuw jaarplan 2012 mocht schrijven plus aangepaste begroting. In april 2012 tijdens weer een extra ingelaste bondsvergadering is dit nieuwe jaarplan plus begroting goedgekeurd. Dit betekent dus dat er tussen jouw aantreden en het goedkeuren van het jaarplan en begroting negen maanden zit. Negen maanden waarin het schip 'Badminton Nederland' stuurloos was.

3. Het beleidsidee 'transparantie', wat jij als kandidaatvoorzitter gebruikte om voorzitter van Badminton Nederland te worden heb ik nooit in het beleid van Badminton Nederland terug kunnen vinden. Een verkiezingsbelofte is dus niet nagekomen.

4. Het openlijk aanvallen van individuen in de periode van voorzitter zijnde. Twee voorbeelden zijn er bij mij bekend. 1. Het interview van Laura Damstra met Ted van der Meer waarin Ron Daniëls wordt aangepakt. 2. In een e-mail, die over alle afgevaardigden ging, werd even benadrukt dat Ber van Loon, die vragen stelde over Laura Damstra, het helemaal verkeerd had. Dit zou een goede voorzitter nooit doen: persoonlijk mensen aanpakken. Dit omdat je ontevreden mensen creëert met als gevolg negativiteit.

5. Dat wij als afgevaardigden de mond werd gesnoerd toen wij op de bondsvergadering in februari 2012 het Laura Damstra verhaal wilden bespreken plus het gedrag van jou als voorzitter van Badminton Nederland in deze hele kwestie. Op deze bondsvergadering had meteen alles recht kunnen worden gezet, in plaats van dat het door bleef etteren tot aan de volgende bondsvergadering in april 2012. Hier had je dus moeten optreden.

6. Op de extra ingelaste bondsvergadering in april 2012 was jij er geen eens. Als je een man bent met integriteit bent durf je het aan om in persoon te zeggen dat je geen voorzitter meer wilt zijn en dat je het stokje overdraagt aan Clemens Wortel. Dan wens je hen, het bondsbureau en ons als afgevaardigden het beste toe. Nee, jij hebt het hazenpad gekozen. Als sneeuw voor de zon was je verdwenen. Maar juist als een voorzitter moet je iemand zijn die integriteit uitstraalt en ook is.

7. Jouw eerlijkheid. Ik zet namelijk twijfels bij jouw eerlijkheid. Want hoe kan je nou na serieuze vragen van een afgevaardigde (Ber van Loon) over Laura Damstra geen directe contactgegevens van haar geven? En met directe contactgegevens bedoel ik een adres van Laura of een telefoonnummer. Het gevolg hiervan is dat je de schijn tegen je hebt gekregen. Een voorzitter moet nooit de schijn tegen krijgen, dit zorgt namelijk voor een vertrouwensbreuk tussen het bestuur en de afgevaardigden plus geïnteresseerde badmintonvolgers. Dit had je als voorzitter moeten vermijden.

Daarnaast heb ik nog een vraag aan jou: hoe weet jij nu wat er op de bondsvergadering in april 2012 is gezegd, als je er zelf niet bij was? Dus hoe weet je dat niet ter sprake is gekomen of jij voor altijd verbannen zou moeten worden uit de hele sportwereld? Ik ben er 100% van overtuigd dat afgevaardigde Jeroen Beelen iets in deze trant heeft gezegd. Het idee van Jeroen was wat extreem, daarom is het ook niet overgenomen. Kortom, je bent in deze kwestie aan het liegen.

Conclusie, zeven redenen heb ik aangegeven waarom jij als voorzitter niet hebt gefunctioneerd: 1. gebrek aan snelheid in beleid; jaarplan 2012 werd pas op de bondsvergadering februari 2012 besproken, 2. jaarplan 2012, wat werd voorgesteld op de bondsvergadering 2012, zag er niet uit 3. verkiezingsbelofte niet nagekomen, 4. het openlijk aanvallen van individuen, 5. mond snoeren van afgevaardigden, 6. integriteitskwestie en 7. eerlijkheid. Hopelijk heb ik jou en ook de lezer kunnen overtuigen waarom jij het niet goed hebt gedaan.

De reden waarom ik dit zeer agressieve stuk heb geschreven is, omdat jij Badminton Nederland enorm veel hebt geschaad. Dit wil ik de lezer ook duidelijk maken, zodat, wanneer jij weer eens actief wilt worden in het wereldje, dat men ook weet dat je er een rotzooitje van hebt gemaakt en dat men wel twee keer nadenkt voordat ze jou weer actief laten worden. Je dient namelijk gestopt te worden.

Gelukkig is uit het smeulend as wat je hebt achtergelaten het huidig bestuur voortgekomen. Daar ben ik je dan nog wel dankbaar voor.

Met naam (omdat je dat zo heel graag wilt)

Harm van Schaik, een zeer ontevreden persoon over jouw functioneren als voorzitter
Afgevaardigde Regio Oost

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!