Dagboek EK landenteams: Een zware heenreis

Dagboek EK landenteams: Een zware heenreis

Dinsdag begint in het Russische Ramenskoe het EK voor gemengde landenteams. Ook Nederland is van de partij en speelt in de groepsfase tegen Hongarije, Luxemburg en Zwitserland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

International Jorrit de Ruiter houdt vanuit Rusland een dagboek bij. Lees hieronder deel 1.

Zondagochtend 04.00 uur en de wekker gaat. De eerste [whats]app van Selena in het groepsgesprek van het EK-team typeert de dag die komen gaat: 'eerlijk, dit is rot'.

Op zich gaan de twee vluchten, op een doorstart in Wenen, voorspoedig. Eenmaal in Moskou begint het feest pas. De buschauffeur die ons en nog wat landen naar de hotels moet brengen komt schijnbaar uit Siberië en heeft het verstand van een pantoffeldiertje. Hij rijdt ons in een met tape aan elkaar geplakte bus over de raarste besneeuwde binnenwegen. Meerdere keren kantelen we bijna om en komen we tot stilstand. Door de ramen zien we niks van de viezigheid van de bus en ook de chauffeur heeft moeite met zijn zicht. Oplossing: uitstappen, een giga sneeuwbal maken, tegen het voorruit aan gooien en ja hoor, de ruitenwissers maken het ruit weer 'optimaal'.

Na een rit van drie uur, terwijl de TomTom van onze vriend 45 minuten aangaf, komen we aan op de plaats van bestemming: Het super de luxe Hilton van Ramenskoe, Saturn hotel. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben de eerste nacht overleefd en gaan dadelijk trainen. Morgen om 10.00 uur spelen we tegen Luxemburg.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!