SportSport

Dagboek EK landenteams: Een zware heenreis

Dagboek EK landenteams: Een zware heenreis

Dinsdag begint in het Russische Ramenskoe het EK voor gemengde landenteams. Ook Nederland is van de partij en speelt in de groepsfase tegen Hongarije, Luxemburg en Zwitserland.

SportSport

Ken je BC De Zeemeeuwen al?

International Jorrit de Ruiter houdt vanuit Rusland een dagboek bij. Lees hieronder deel 1.

Zondagochtend 04.00 uur en de wekker gaat. De eerste [whats]app van Selena in het groepsgesprek van het EK-team typeert de dag die komen gaat: 'eerlijk, dit is rot'.

Op zich gaan de twee vluchten, op een doorstart in Wenen, voorspoedig. Eenmaal in Moskou begint het feest pas. De buschauffeur die ons en nog wat landen naar de hotels moet brengen komt schijnbaar uit Siberië en heeft het verstand van een pantoffeldiertje. Hij rijdt ons in een met tape aan elkaar geplakte bus over de raarste besneeuwde binnenwegen. Meerdere keren kantelen we bijna om en komen we tot stilstand. Door de ramen zien we niks van de viezigheid van de bus en ook de chauffeur heeft moeite met zijn zicht. Oplossing: uitstappen, een giga sneeuwbal maken, tegen het voorruit aan gooien en ja hoor, de ruitenwissers maken het ruit weer 'optimaal'.

Na een rit van drie uur, terwijl de TomTom van onze vriend 45 minuten aangaf, komen we aan op de plaats van bestemming: Het super de luxe Hilton van Ramenskoe, Saturn hotel. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben de eerste nacht overleefd en gaan dadelijk trainen. Morgen om 10.00 uur spelen we tegen Luxemburg.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!