SportSport

Dagboek EK landenteams: Een zware heenreis

Dagboek EK landenteams: Een zware heenreis

Dinsdag begint in het Russische Ramenskoe het EK voor gemengde landenteams. Ook Nederland is van de partij en speelt in de groepsfase tegen Hongarije, Luxemburg en Zwitserland.

Ken je BC The Smashing Fellows al?

International Jorrit de Ruiter houdt vanuit Rusland een dagboek bij. Lees hieronder deel 1.

Zondagochtend 04.00 uur en de wekker gaat. De eerste [whats]app van Selena in het groepsgesprek van het EK-team typeert de dag die komen gaat: 'eerlijk, dit is rot'.

Op zich gaan de twee vluchten, op een doorstart in Wenen, voorspoedig. Eenmaal in Moskou begint het feest pas. De buschauffeur die ons en nog wat landen naar de hotels moet brengen komt schijnbaar uit Siberië en heeft het verstand van een pantoffeldiertje. Hij rijdt ons in een met tape aan elkaar geplakte bus over de raarste besneeuwde binnenwegen. Meerdere keren kantelen we bijna om en komen we tot stilstand. Door de ramen zien we niks van de viezigheid van de bus en ook de chauffeur heeft moeite met zijn zicht. Oplossing: uitstappen, een giga sneeuwbal maken, tegen het voorruit aan gooien en ja hoor, de ruitenwissers maken het ruit weer 'optimaal'.

Na een rit van drie uur, terwijl de TomTom van onze vriend 45 minuten aangaf, komen we aan op de plaats van bestemming: Het super de luxe Hilton van Ramenskoe, Saturn hotel. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben de eerste nacht overleefd en gaan dadelijk trainen. Morgen om 10.00 uur spelen we tegen Luxemburg.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!