Moederdag 2019

Myke Halkema: 'Mijn EJK, zilver en brons!'

Myke Halkema: 'Mijn EJK, zilver en brons!'

Het EJK begint, zoals altijd, met het teamtoernooi. Ik speelde hier afwisselend de damesdubbel met Manon en de mix met Robin (of allebei).

› alles over het Badminton Festival!

Dit zijn ook mijn partners tijdens het individuele toernooi.

Over de poulewedstrijden kan ik kort en krachtig zijn. We wonnen alle wedstrijden vrij gemakkelijk. Mijn dubbels gingen goed, maar mijn mixen waren matig. Dit moest anders in de kwartfinale tegen Engeland. Robin en ik mochten weer mixen en ook dit keer speelden we niet goed, maar door te knokken hebben we de partij toch winnend af kunnen sluiten. Doordat de singel van Mark en de herendubbel van Russell en Robin ook gewonnen werden, hadden we de 3 punten die we nodig hadden binnengesleept en stonden we in de halve finale van het teamtoernooi!

In deze halve finale speelden we tegen Denemarken. Dit team was te sterk voor ons.. We verloren met 3-0. Ik was de vijfde partij en kwam dus niet meer aan bod. Helaas geen finaleplek maar toch een mooie bronzen plak voor het team!

Teleurstelling in de damesdubbel

Na de blijdschap van het brons, kwam ook meteen een domper voor Manon en mij in de damesdubbel in het individuele toernooi. We speelden tegen een Duits paar waar we al twee keer eerder nipt van verloren hadden. Ook deze keer zat het er niet in. We verloren in 3 sets. Heel erg balen en vooral voor Manon om zij nu uit het toernooi lag. Gelukkig had ik nog de mix om me op te focussen en dat heb ik toen ook voor de volle 100% gedaan.

De weg naar de finale

In de mix hadden Robin en ik de eerste ronde een bye in het individuele toernooi. Daarna speelden we achtereenvolgens tegen een Slowaaks, Belgisch en Ukrains paar. Deze partijen wonnen we vrij gemakkelijk en we begonnen beetje bij beetje beter te spelen.

Toen was het zover, de kwartfinale mix. Als je wint heb je een medaille, als je verliest heb je niks.. Een van de belangrijkste wedstrijden van het toernooi dus. Dit was tevens ook de beste partij van het toernooi voor Robin en mij. Hoewel de Duitsers erg goed speelden wisten Robin en ik door te vechten voor elk punt de eerste set met 28-26 te winnen! In de tweede set ging het steeds beter en waren we beiden aan het net erg scherp. We lieten het niet meer gaan en wonnen de tweede set met 21-16!! Jaaa!! Halve finale mix!!!

In die halve finale speelden tegen een Deens paar. De eerste set was wederom erg spannend maar gelukkig wonnen we die set met 23-21. De tweede set begonnen we wat stroefjes en we kwamen al snel op een grote achterstand. We knokten ons terug en kwamen nog wel in de buurt, maar met 21-16 hadden de Denen de tweede set gewonnen. Een beslissende derde set dus!

Deze set ging weer gelijk op, bij de rust stond het 11-9 voor ons en op dit moment voelde ik de spanning door mijn lijf gaan. Na een goede peptalk van Rune knokten we ons door naar 18-18. Toen maakten we 2 goede punten op rij, 20-18! Hierna maakten we nog een fout maar bij 19-20 in ons voordeel moest de Deense dame op Robin serveren, iets wat ze al de hele wedstrijd niet fijn vond. Robin wist dat ze zou flikken en zei ook tegen mij "als ze flikt dan smash ik keihard". "Doe maar door het midden", zei ik nog, om niet teveel risico te lopen. De flik kwam, de smash door het midden kwam en de Denen konden hem niet meer controleren en sloegen de shuttle in het net. 21-19 gewonnen!! We staan in de finale!!!

Emoties

Het volgende moment is erg moeilijk te verwoorden voor me. Als ik eraan terugdenk (en het vooral terugzie) komen de tranen weer naar boven. Op het moment dat ik naar Robbie Kneefel loop, vlak na de overwinning, kwam alles eruit.. De spanning, de blijdschap!! Ik barstte in tranen uit en ik zag Robbie ook emotioneel worden. Ik heb daarna nog een kwartier gehuild, van blijdschap natuurlijk, maar ik kon gewoon niet stoppen! Na Robin nog vele malen omhelsd te hebben kwam ook Rune zijn armen om me heen slaan. De tranen bleven maar komen en ik heb daarna meteen mijn ouders gebeld, die natuurlijk apetrots waren.

Lees het hele verhaal op de website van VELO.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!