SportSport

Myke Halkema: 'Mijn EJK, zilver en brons!'

Myke Halkema: 'Mijn EJK, zilver en brons!'

Het EJK begint, zoals altijd, met het teamtoernooi. Ik speelde hier afwisselend de damesdubbel met Manon en de mix met Robin (of allebei).

clubzoeker

Ken je BC Schollevaar al?

Dit zijn ook mijn partners tijdens het individuele toernooi.

Over de poulewedstrijden kan ik kort en krachtig zijn. We wonnen alle wedstrijden vrij gemakkelijk. Mijn dubbels gingen goed, maar mijn mixen waren matig. Dit moest anders in de kwartfinale tegen Engeland. Robin en ik mochten weer mixen en ook dit keer speelden we niet goed, maar door te knokken hebben we de partij toch winnend af kunnen sluiten. Doordat de singel van Mark en de herendubbel van Russell en Robin ook gewonnen werden, hadden we de 3 punten die we nodig hadden binnengesleept en stonden we in de halve finale van het teamtoernooi!

In deze halve finale speelden we tegen Denemarken. Dit team was te sterk voor ons.. We verloren met 3-0. Ik was de vijfde partij en kwam dus niet meer aan bod. Helaas geen finaleplek maar toch een mooie bronzen plak voor het team!

Teleurstelling in de damesdubbel

Na de blijdschap van het brons, kwam ook meteen een domper voor Manon en mij in de damesdubbel in het individuele toernooi. We speelden tegen een Duits paar waar we al twee keer eerder nipt van verloren hadden. Ook deze keer zat het er niet in. We verloren in 3 sets. Heel erg balen en vooral voor Manon om zij nu uit het toernooi lag. Gelukkig had ik nog de mix om me op te focussen en dat heb ik toen ook voor de volle 100% gedaan.

De weg naar de finale

In de mix hadden Robin en ik de eerste ronde een bye in het individuele toernooi. Daarna speelden we achtereenvolgens tegen een Slowaaks, Belgisch en Ukrains paar. Deze partijen wonnen we vrij gemakkelijk en we begonnen beetje bij beetje beter te spelen.

Toen was het zover, de kwartfinale mix. Als je wint heb je een medaille, als je verliest heb je niks.. Een van de belangrijkste wedstrijden van het toernooi dus. Dit was tevens ook de beste partij van het toernooi voor Robin en mij. Hoewel de Duitsers erg goed speelden wisten Robin en ik door te vechten voor elk punt de eerste set met 28-26 te winnen! In de tweede set ging het steeds beter en waren we beiden aan het net erg scherp. We lieten het niet meer gaan en wonnen de tweede set met 21-16!! Jaaa!! Halve finale mix!!!

In die halve finale speelden tegen een Deens paar. De eerste set was wederom erg spannend maar gelukkig wonnen we die set met 23-21. De tweede set begonnen we wat stroefjes en we kwamen al snel op een grote achterstand. We knokten ons terug en kwamen nog wel in de buurt, maar met 21-16 hadden de Denen de tweede set gewonnen. Een beslissende derde set dus!

Deze set ging weer gelijk op, bij de rust stond het 11-9 voor ons en op dit moment voelde ik de spanning door mijn lijf gaan. Na een goede peptalk van Rune knokten we ons door naar 18-18. Toen maakten we 2 goede punten op rij, 20-18! Hierna maakten we nog een fout maar bij 19-20 in ons voordeel moest de Deense dame op Robin serveren, iets wat ze al de hele wedstrijd niet fijn vond. Robin wist dat ze zou flikken en zei ook tegen mij "als ze flikt dan smash ik keihard". "Doe maar door het midden", zei ik nog, om niet teveel risico te lopen. De flik kwam, de smash door het midden kwam en de Denen konden hem niet meer controleren en sloegen de shuttle in het net. 21-19 gewonnen!! We staan in de finale!!!

Emoties

Het volgende moment is erg moeilijk te verwoorden voor me. Als ik eraan terugdenk (en het vooral terugzie) komen de tranen weer naar boven. Op het moment dat ik naar Robbie Kneefel loop, vlak na de overwinning, kwam alles eruit.. De spanning, de blijdschap!! Ik barstte in tranen uit en ik zag Robbie ook emotioneel worden. Ik heb daarna nog een kwartier gehuild, van blijdschap natuurlijk, maar ik kon gewoon niet stoppen! Na Robin nog vele malen omhelsd te hebben kwam ook Rune zijn armen om me heen slaan. De tranen bleven maar komen en ik heb daarna meteen mijn ouders gebeld, die natuurlijk apetrots waren.

Lees het hele verhaal op de website van VELO.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!