SportSport

Beste Kees

Beste Kees

Leuk dat je het voorbeeld van Zuid-West geeft, want dat is de regio waar ik ben voorgesteld door Quintus als afgevaardigde.ze binnen hun regio daarvoor gevraagd werden.

clubzoeker

Ken je BC Castricum al?

Het is natuurlijk ook niet toevallig dat in deze regio de bondsdirecteur plaatsvervangend regiomanager is en alle regels uit de kast trekt om dat tegen te houden.

Ik ben het ook met je eens dat zowel de directeur als het bestuur het prima vindt dat er geen belangstelling is zodat ze rustig hun plannen kunnen doorzetten. Een situatie die heel erg ongezond is voor de organisatie.

Het tegenhouden van iemand als ik in werkelijk alles wat Badminton Nederland doet is niet verstandig. Ik kan gewoon blijven zeggen wat ik wil zonder daar verantwoording voor hoeven af te leggen. Ik kan dus extreme standpunten innemen omdat het duidelijk laat zien waar het fout zit bij de bond. Er is ook een groeiende behoefte aan deze standpunten juist omdat er een angstcultuur is ontstaan onder de huidige leiding op het bondsbureau.

Je voorbeeld van het melden maakt dat de directeur met een verhaal komt PAS OP DE VERGADERING. Dat schept een beeld van manipuleren om ervoor te zorgen dat er niets aan wordt gedaan. Op dezelfde manier worden de bondsvergaderingen behandeld en het handjevol serieuze afgevaardigde heeft daar ook over geklaagd. Het heeft zelfs geleid tot het aannemen van het verfoeide topsportbeleid, omdat afgevaardigden de gevraagde informatie NIET op voorhand hebben gekregen en omdat Badminton Nederland heeft geweigerd het alternatieve plan voor te leggen.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat afgevaardigden het laten afweten als ze niet serieus worden genomen door deze organisatie.

Ik denk ook dat je een verkeerd beeld hebt van de mensen die jij grootsprekers noemt. Het zijn mensen met veel ervaring in zowel de sport als het bedrijfsleven. Ik heb zelf 10 jaar lang company turn around gedaan over de hele wereld en ken de symptomen wanneer een organisatie naar de afgrond afzakt. En nog duidelijker herken ik slecht management.

Buiten het topsportbeleid van dit bestuur heb ik weinig kritiek op dit bestuur. Maar juist omdat het topsportbeleid zoveel bepaalt binnen de organisatie is dit heel bepalend voor het gezicht van dit bestuur. Het is helaas weggegooid geld en de doelstellingen zullen niet worden gehaald, en dat terwijl het wel mogelijk was.

Net als jij maak ik me ook ernstig zorgen over deze organisatie en omdat ik alweer zo'n 45 jaar mee loop bij de vroegere NBB en nu Badminton Nederland weet ik ook dat de lieve aardige woorden niet helpen. Vandaar de harde aanpak, niet omdat ik dat wil maar omdat het nodig is.

Ron Daniëls

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!