Innovate or Die! De product lifecycle voor de sport is meedogenloos

Innovate or Die! De product lifecycle voor de sport is meedogenloos

Het is niet fijn in de middenmoot van de Nederlandse topsport op het moment. De economische omstandigheden stralen dramatisch af op de gemiddelde volleybal-, handbal- of basketbalclub. Begrotingen zijn in een periode van drie jaar soms meer dan 70% gedaald.

Ken je BC Ritte Spijkenisse al?

Dag topsport, en terug naar de basis maar weer. En in ieder geval 'dag Europa', want daar doen we zeker niet meer mee. Het is nog niet zo lang geleden dat bijvoorbeeld in het volleybal nog wel eens een Europacupje of finaleronde werd meegepikt.

Wat is er aan de hand in het maatschappelijke middenveld van de topsport? Betere vraag wellicht: wat is er niet aan de hand? Aan alle kanten lijkt economische tegenwind een oorzaak. Maar het is niet geloofwaardig dat dit de enige oorzaak is. Dan is immers de pijn weer over als de economie aantrekt, en dat zal heus een keer gaan gebeuren de komende jaren. Er is iets structurelers aan de hand. Want zaalsporten waren in de jaren '80 en '90 immens populair. Tussen Kerst en Nieuwjaar stroomden er tienduizenden mensen een Apeldoornse Sporthal binnen. Nationale teams speelden in een uitverkochte Rijnhal voor 8000 toeschouwers.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!