clubzoeker

FederNees: Schnaase de Duitse pacemaker

FederNees: Schnaase de Duitse pacemaker

Als het weekend aangevat wordt is de eindstrijd van een tornooi werkelijk aangevat. Op zaterdag, de vierde dag van het kampioenschap dienden de twee halve finales gespeeld te worden.

SportSport

Maak kennis met Senna van den Beukel!

Rusland dat vrijdag Schotland klopte, nam het op tegen Engeland dat de ronde voordien de betere van Nederland was gebleken. In een heruitgave van de finale twee jaar geleden gaf Denemarken Duitsland partij.

De Engelsen begonnen aan hun ontmoeting in dezelfde opstelling. Never change a winning team. Bij de Russen was er slechts één verschil: Ivan Sozonov nam voor de openingsdiscipline de plaats in van Vladimir Ivanov. Aan de zijde van Kosetskaya wist Sozonov te stunten tegen gemengd topteam Adcock. Met 21-13 in de beslissende game ging het eerste punt naar Rusland. Vervolgens had Ouseph het niet onder de markt tegen Malkov, beide spelers namen elk een game voor hun rekening. Tot een 14-14 score was het eerder Malkov die het voordeel leek te hebben, waarop Ouseph alsnog de kloof creëerde waarmee de Engelse ploeg zes matchpunten versierde. Het tweede was raak na 65' wedstrijd. Chapman haalde het vervolgens van Polikarpova en bracht de Engelse ploeg 1-2 voor. Ivanov en Sozonov hadden 61' nodig om afstand te nemen van Ellis en Langridge. De langstdurende ontmoeting was in de maak. Door de Russische mannenwinst ging de beslissing pas in de damesdubbel - de vijfde partij - vallen. Na een vlotte gamewinst stoomde de Engelse machine lustig door totdat op tien in de tweede game het een beetje stokte. Bolotova en Kosetskaya wisten vervolgens tot tweemaal toe een kloof te slaan. De tweede was raak. Een derde en laatste game zou de eindscore bepalen. Gabrielle Adcock en Lauren Smith bleven echter bij de les en drukten de Russische hoop op een finaleticket meteen de kop in. Het vonnis was onverbiddelijk: Rusland huiswaarts, Engeland vrijuit richting de strijd om goud.

Aansluitend openden de Denen tegen Schwenger en Nelte. Fisher Nielsen liet zich geregeld op foutjes betrappen, maar kon terugvallen op het secure spel van Pedersen. Het eerste punt ging volgens de verwachtingen naar de rood-witte armada. Vervolgens keek Viktor Axelsen Dieter Domke in de ogen. Jan o Jorgensen, die het tegen Ierland niet onder de markt had, bleef op de bank. Axelsen wist game 1 met verschil binnen te halen en herhaalde zijn inbreng andermaal in game 2. Hiermee zette de Deen zijn land al snel op een 2-0 voorsprong. De langstdurende wedstrijd van de avondontmoeting werd gewonnen door Karin Schnaase. Zij haalde het in net geen volledig uur van Anna Thea Madsen.

Na de zure nederlaag in de kwartfinale tegen Frankrijk, bleek Schnaase nu de Duitse pacemaker te zijn. Een uitermate belangrijk punt, de Deense overmeestering was anders sowieso verzekerd. De Sportoase was goedgeluimd. Topspektakel en lange wedstrijden waren de garantie op een succesvol zaterdagverhaal, zo bleek. Michael Fuchs en Max Schwenger wisten de boomlange Pieler Kolding en zijn vaste dubbelmaat Conrad-Petersen te verschalken. Op het internationale niveau was het bovendien de eerste maal dat Fuchs en Schwenger tezamen aantraden. Van een optimaal goed uitgedraaide tactische zet gesproken. In de allesbeslissende dames dubbel gaven Pedersen en Rytter Juhl - die voor het eerst in actie kwam - Nelte en Goliszewski partij. De Deense wereldtoppers in het damesdubbel waren onverbiddelijk voor hun tegenstrevers aan de andere kant van het net. Meer dan negen uur onophoudelijk Europees topniveau werd voorgeschoteld. Dat bovendien het maximale aantal wedstrijden werd gepresenteerd is de attractiviteit op zaterdag alleen maar ten goede gekomen. Denemarken gaat na de 3-2 overwinning tegen uittredend kampioen Duitsland naar de finale met als uitdaging een nieuwe titel te bemachtigen.

Finale, zondag 14u

Denemarken - Engeland

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!