Federnees: terugblik op de Yonex Dutch Open 2015

Federnees: terugblik op de Yonex Dutch Open 2015

Afgelopen week ging in het Nederlandse Almere de Yonex Dutch Open door. Heel wat wereldtoppers passeerden er de revue en zaterdag tijdens de halve finales schoven de besten van de week ook langs de fotolens.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het was hoe dan ook een must om na het bekijken van de plaatsingslijst af te zakken naar de Topsporthal gelegen aan de Pierre de Coubertinlaan. Die plaatsnaam klinkt als een klok, want laat het ondergetekende z'n eerste internationale ervaring zijn in het gelijknamige stadion, gelegen in Parijs bij het bijwonen van de French Open Super Series.

Anno 2007 moet dat geweest zijn, met fameuze wereldsterren als Lin Dan, Taufik Hidayat, Peter Gade, Lee Chong Wei en vele anderen. Spelers die wanneer ze in Azië vertoeven op straat herkend worden alsof ze in onze contreien met sleeves bekleedde topvoetballers zijn. Het is dan ook niks verbazingwekkend dat de afgezakte Aziaten in Nederland het mooie weer maakten.

Met eigen nationale trots, met name Selena Piek met Eefje Muskens en Jacco Arends, slagen de vaandeldragers erin de Oranjegekte op de volgepakte tribunes feilloos aan te wakkeren. De Dutch Open is een tornooi dat qua locatie, omkadering en inkleding top is.

Langs Belgische zijde geen pottenbrekers. Yuhan Tan nam bijna Belgian Internationalfinalist Lind Thomsen te grazen en Golinski - Dierickx dienden eveneens het strijdtoneel in de openingsronde te verlaten. Ook de andere Belgen waren er aan voor de moeite, op Lianne Tan na. De finaliste van de European Games won haar eerste partij van de Tukse Neslihan (BWF #51, best rank #28), waarop ze tegen latere toernooiwinnares Gilmour de duimen legde.

Het herenenkel werd gewonnen door de Indiër Jajay Jayaram (BWF #26; best rank #21), die vorige maand nog finale speelde op de Super Serie in Korea. Het dames enkel was een kolfje naar de hand van Kirsty Gilmour (BWF #26; best rank #16). De Schotse legde een sterk parcours af door onder meer Wang, Hsu Ya Ching en finaal Karin Schnaasse achter zich te laten. In het heren dubbel ging de zege naar de Maleisische wereldvedetten Kien Keat Koo en Boon Heong Tan uit Maleisië. De ex-nummers 1 van de wereld haalden het van de Indiërs Attri en Reddy, die op hun buurt vorige maand nog de besten waren op de Yonex Belgian International in Leuven.

De Bulgaarse zussen Stoeva wonnen het pleit tegen Nederlandse hoop en wereldtop Selena Piek en Eefje Muskens. De Oost-Europese tandem had een dag eerder in de halve finale nog een 13-18 achterstand in de derde game opgehaald, om zo na 1u28' in de verlengingen te zegevieren van Bernadeth en Variella uit Indonesië. Een sensationele marathonthriller die tijdens de rally's het publiek meermaals de adem afsneed en tussendoor deed joelen. De decibels namen we er gratis bij.

In het gemengd dubbel was de oppergaai weggelegd voor de Fransen Labar en Lefel. Na winst tegen Mateusiak en Zieba uit Polen, wonnen ze in de finale ook van de voormalige nummers 2 van de wereld, Prapakamol en Thoungthongkam uit Thailand. De Yonex Dutch Open is een tornooi waar sport van het hoogste niveau probleemloos een agendapunt is, wat maakt dat binnen de omsluitende omkadering die dit Grand Prix-tornooi aanbiedt, het een must is om eens bezocht te hebben.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!