Federnees: terugblik op de Yonex Dutch Open 2015

Federnees: terugblik op de Yonex Dutch Open 2015

Afgelopen week ging in het Nederlandse Almere de Yonex Dutch Open door. Heel wat wereldtoppers passeerden er de revue en zaterdag tijdens de halve finales schoven de besten van de week ook langs de fotolens.

Het was hoe dan ook een must om na het bekijken van de plaatsingslijst af te zakken naar de Topsporthal gelegen aan de Pierre de Coubertinlaan. Die plaatsnaam klinkt als een klok, want laat het ondergetekende z'n eerste internationale ervaring zijn in het gelijknamige stadion, gelegen in Parijs bij het bijwonen van de French Open Super Series.

Anno 2007 moet dat geweest zijn, met fameuze wereldsterren als Lin Dan, Taufik Hidayat, Peter Gade, Lee Chong Wei en vele anderen. Spelers die wanneer ze in Azië vertoeven op straat herkend worden alsof ze in onze contreien met sleeves bekleedde topvoetballers zijn. Het is dan ook niks verbazingwekkend dat de afgezakte Aziaten in Nederland het mooie weer maakten.

Met eigen nationale trots, met name Selena Piek met Eefje Muskens en Jacco Arends, slagen de vaandeldragers erin de Oranjegekte op de volgepakte tribunes feilloos aan te wakkeren. De Dutch Open is een tornooi dat qua locatie, omkadering en inkleding top is.

Langs Belgische zijde geen pottenbrekers. Yuhan Tan nam bijna Belgian Internationalfinalist Lind Thomsen te grazen en Golinski - Dierickx dienden eveneens het strijdtoneel in de openingsronde te verlaten. Ook de andere Belgen waren er aan voor de moeite, op Lianne Tan na. De finaliste van de European Games won haar eerste partij van de Tukse Neslihan (BWF #51, best rank #28), waarop ze tegen latere toernooiwinnares Gilmour de duimen legde.

Het herenenkel werd gewonnen door de Indiër Jajay Jayaram (BWF #26; best rank #21), die vorige maand nog finale speelde op de Super Serie in Korea. Het dames enkel was een kolfje naar de hand van Kirsty Gilmour (BWF #26; best rank #16). De Schotse legde een sterk parcours af door onder meer Wang, Hsu Ya Ching en finaal Karin Schnaasse achter zich te laten. In het heren dubbel ging de zege naar de Maleisische wereldvedetten Kien Keat Koo en Boon Heong Tan uit Maleisië. De ex-nummers 1 van de wereld haalden het van de Indiërs Attri en Reddy, die op hun buurt vorige maand nog de besten waren op de Yonex Belgian International in Leuven.

De Bulgaarse zussen Stoeva wonnen het pleit tegen Nederlandse hoop en wereldtop Selena Piek en Eefje Muskens. De Oost-Europese tandem had een dag eerder in de halve finale nog een 13-18 achterstand in de derde game opgehaald, om zo na 1u28' in de verlengingen te zegevieren van Bernadeth en Variella uit Indonesië. Een sensationele marathonthriller die tijdens de rally's het publiek meermaals de adem afsneed en tussendoor deed joelen. De decibels namen we er gratis bij.

In het gemengd dubbel was de oppergaai weggelegd voor de Fransen Labar en Lefel. Na winst tegen Mateusiak en Zieba uit Polen, wonnen ze in de finale ook van de voormalige nummers 2 van de wereld, Prapakamol en Thoungthongkam uit Thailand. De Yonex Dutch Open is een tornooi waar sport van het hoogste niveau probleemloos een agendapunt is, wat maakt dat binnen de omsluitende omkadering die dit Grand Prix-tornooi aanbiedt, het een must is om eens bezocht te hebben.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!