Federnees: terugblik op de Yonex Dutch Open 2015

Federnees: terugblik op de Yonex Dutch Open 2015

Afgelopen week ging in het Nederlandse Almere de Yonex Dutch Open door. Heel wat wereldtoppers passeerden er de revue en zaterdag tijdens de halve finales schoven de besten van de week ook langs de fotolens.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was hoe dan ook een must om na het bekijken van de plaatsingslijst af te zakken naar de Topsporthal gelegen aan de Pierre de Coubertinlaan. Die plaatsnaam klinkt als een klok, want laat het ondergetekende z'n eerste internationale ervaring zijn in het gelijknamige stadion, gelegen in Parijs bij het bijwonen van de French Open Super Series.

Anno 2007 moet dat geweest zijn, met fameuze wereldsterren als Lin Dan, Taufik Hidayat, Peter Gade, Lee Chong Wei en vele anderen. Spelers die wanneer ze in Azië vertoeven op straat herkend worden alsof ze in onze contreien met sleeves bekleedde topvoetballers zijn. Het is dan ook niks verbazingwekkend dat de afgezakte Aziaten in Nederland het mooie weer maakten.

Met eigen nationale trots, met name Selena Piek met Eefje Muskens en Jacco Arends, slagen de vaandeldragers erin de Oranjegekte op de volgepakte tribunes feilloos aan te wakkeren. De Dutch Open is een tornooi dat qua locatie, omkadering en inkleding top is.

Langs Belgische zijde geen pottenbrekers. Yuhan Tan nam bijna Belgian Internationalfinalist Lind Thomsen te grazen en Golinski - Dierickx dienden eveneens het strijdtoneel in de openingsronde te verlaten. Ook de andere Belgen waren er aan voor de moeite, op Lianne Tan na. De finaliste van de European Games won haar eerste partij van de Tukse Neslihan (BWF #51, best rank #28), waarop ze tegen latere toernooiwinnares Gilmour de duimen legde.

Het herenenkel werd gewonnen door de Indiër Jajay Jayaram (BWF #26; best rank #21), die vorige maand nog finale speelde op de Super Serie in Korea. Het dames enkel was een kolfje naar de hand van Kirsty Gilmour (BWF #26; best rank #16). De Schotse legde een sterk parcours af door onder meer Wang, Hsu Ya Ching en finaal Karin Schnaasse achter zich te laten. In het heren dubbel ging de zege naar de Maleisische wereldvedetten Kien Keat Koo en Boon Heong Tan uit Maleisië. De ex-nummers 1 van de wereld haalden het van de Indiërs Attri en Reddy, die op hun buurt vorige maand nog de besten waren op de Yonex Belgian International in Leuven.

De Bulgaarse zussen Stoeva wonnen het pleit tegen Nederlandse hoop en wereldtop Selena Piek en Eefje Muskens. De Oost-Europese tandem had een dag eerder in de halve finale nog een 13-18 achterstand in de derde game opgehaald, om zo na 1u28' in de verlengingen te zegevieren van Bernadeth en Variella uit Indonesië. Een sensationele marathonthriller die tijdens de rally's het publiek meermaals de adem afsneed en tussendoor deed joelen. De decibels namen we er gratis bij.

In het gemengd dubbel was de oppergaai weggelegd voor de Fransen Labar en Lefel. Na winst tegen Mateusiak en Zieba uit Polen, wonnen ze in de finale ook van de voormalige nummers 2 van de wereld, Prapakamol en Thoungthongkam uit Thailand. De Yonex Dutch Open is een tornooi waar sport van het hoogste niveau probleemloos een agendapunt is, wat maakt dat binnen de omsluitende omkadering die dit Grand Prix-tornooi aanbiedt, het een must is om eens bezocht te hebben.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!