Liegen om mee te kunnen doen

Ook ik heb mee gedaan aan de vragenlijst voor trainers. Ik wilde eens kijken waar het allemaal over ging, want ik heb al jarenlang kritiek op de opleidingen en als er dus iets nieuws wordt gedaan moet je er wel even naar kijken voor je er wat over zegt.
Jij het nieuws, wij een tikkie!
Op de eerste vraag moest ik al liegen, want er werd gevraagd "Welke opleiding heb je gevolgd?". In de lijst stonden alleen maar BNL-opleidingen en geen mogelijkheid om bijvoorbeeld 'andere' in te vullen. Je moest iets aankruisen anders kon je niet verder en dus heb ik gekozen om Slappe Lach 2 aan te kruisen. Gelukkig kon ik het daarna ietwat goed maken bij de tweede vraag of ik wel of geen diploma had behaald en kon ik naar waarheid zeggen dat ik geen diploma had behaald.
Ik ben door de hele lijst heen gegaan en kan met de beste wil van de wereld niet zien wat je met de antwoorden zou moeten doen. Het was een nietszeggende vragenlijst die zeker niet is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de opleidingen. Op de enige plaats waar je zelf wat kon invullen namelijk of je voorstellen of suggesties hebt voor Badminton Nederland is de ruimte om iets te schrijven zo beperkt dat je niet verder komt dan een aantal steekwoorden voor de vele suggesties die er zijn om tot verbetering te komen.
Als het doel van de vragenlijst echt was om tot verbetering te komen van de trainersopleiding dan waren de vragen waarschijnlijk minder NIETS ZEGGEND geweest. Kennis delen is belangrijk en de vraag waar jij je kennis vandaan haalt stond er ook in. Als kennisdeling belangrijk is, waarom deelt geen enkele bondscoach zijn kennis? Waarom is er NIETS te vinden op het internet of op de website van de bond wat deze mensen denken en vinden van onze sport en de ontwikkeling daarvan?
Het bestuur is al jaren bezig met klantgericht besturen, gaat naar de leden toe en is benaderbaar. Er is zelfs een bestuurder die stukjes schrijft. Dat zijn de vrijwilligers. De beroepsmensen die betaald worden voor het opzetten van opleidingen en het niveau daarvan evenals de bondscoaches laten niets van zich horen. Het is een klein groepje arrogante mensen dat zogenaamd geen tijd heeft om een visie of hun denkbeelden met andere te delen.
Kennis delen begint bij jezelf. Het verbeteren van het opleidingsniveau begint bij de erkenning dat het shit is wat er nu gedaan wordt. Uit helemaal niets blijkt dat Badminton Nederland ook maar denkt dat er iets mis is met de opleidingen. Kennis delen of verdelen is eenrichtingsverkeer manier van denken bij onze bond, waarbij het achterlopen allang niet meer in jaren kan worden uitgedrukt.
Op dit artikel berust auteursrecht: neem de tekst en afbeeldingen niet over zonder schriftelijke toestemming van badmintonline.nl. Een weblink of QR-code naar dit artikel plaatsen op de website of in het clubblad van je badmintonclub mag natuurlijk wel.
QR-code voor dit artikel
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam
De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…
16 mei 2022
Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!
Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…
16 mei 2022
Wie strikt de veters van Mark Caljouw?
In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…
13 mei 2022
Nederland speelt badminton: kom jij erbij?
Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…
11 mei 2022
Meer artikelen over vragenlijst
- Verenigingsmonitor 2021: meeste clubs zitten zonder gediplomeerde badmintontrainer - Christ de Rooij
- Enquête Aangepast Badminton voor Nederlandse parabadmintonners - Redactie
- Liegen om mee te kunnen doen - Ron Daniëls
- Het waarom van 'bye bye badminton' - Badminton Nederland
- Onderzoek Top 10 ergernissen in de sport - Badminton Nederland