clubzoeker

Liegen om mee te kunnen doen

Liegen om mee te kunnen doen

Ook ik heb mee gedaan aan de vragenlijst voor trainers. Ik wilde eens kijken waar het allemaal over ging, want ik heb al jarenlang kritiek op de opleidingen en als er dus iets nieuws wordt gedaan moet je er wel even naar kijken voor je er wat over zegt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op de eerste vraag moest ik al liegen, want er werd gevraagd "Welke opleiding heb je gevolgd?". In de lijst stonden alleen maar BNL-opleidingen en geen mogelijkheid om bijvoorbeeld 'andere' in te vullen. Je moest iets aankruisen anders kon je niet verder en dus heb ik gekozen om Slappe Lach 2 aan te kruisen. Gelukkig kon ik het daarna ietwat goed maken bij de tweede vraag of ik wel of geen diploma had behaald en kon ik naar waarheid zeggen dat ik geen diploma had behaald.

Ik ben door de hele lijst heen gegaan en kan met de beste wil van de wereld niet zien wat je met de antwoorden zou moeten doen. Het was een nietszeggende vragenlijst die zeker niet is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de opleidingen. Op de enige plaats waar je zelf wat kon invullen namelijk of je voorstellen of suggesties hebt voor Badminton Nederland is de ruimte om iets te schrijven zo beperkt dat je niet verder komt dan een aantal steekwoorden voor de vele suggesties die er zijn om tot verbetering te komen.

Als het doel van de vragenlijst echt was om tot verbetering te komen van de trainersopleiding dan waren de vragen waarschijnlijk minder NIETS ZEGGEND geweest. Kennis delen is belangrijk en de vraag waar jij je kennis vandaan haalt stond er ook in. Als kennisdeling belangrijk is, waarom deelt geen enkele bondscoach zijn kennis? Waarom is er NIETS te vinden op het internet of op de website van de bond wat deze mensen denken en vinden van onze sport en de ontwikkeling daarvan?

Het bestuur is al jaren bezig met klantgericht besturen, gaat naar de leden toe en is benaderbaar. Er is zelfs een bestuurder die stukjes schrijft. Dat zijn de vrijwilligers. De beroepsmensen die betaald worden voor het opzetten van opleidingen en het niveau daarvan evenals de bondscoaches laten niets van zich horen. Het is een klein groepje arrogante mensen dat zogenaamd geen tijd heeft om een visie of hun denkbeelden met andere te delen.

Kennis delen begint bij jezelf. Het verbeteren van het opleidingsniveau begint bij de erkenning dat het shit is wat er nu gedaan wordt. Uit helemaal niets blijkt dat Badminton Nederland ook maar denkt dat er iets mis is met de opleidingen. Kennis delen of verdelen is eenrichtingsverkeer manier van denken bij onze bond, waarbij het achterlopen allang niet meer in jaren kan worden uitgedrukt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!