clubzoeker

Soraya de Visch Eijbergen chooses Bitburger Open 2016 for post-injury comeback campaign

Soraya de Visch Eijbergen chooses Bitburger Open 2016 for post-injury comeback campaign

After dropping another 21 places down to 149 on the world ranking and withdrawing at the last minute from the Dutch Open, Dutch number two Soraya de Visch Eijbergen appears set to return to the international stage.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Last year after a comfortable run in the European circuit including a semi-final in Prague and a valuable performance in Scotland, the Dutch 23-year-old reached a career high of 56 on the world ranking.

An achilles tendon injury incurred during her Dutch national championships final against the currently higher ranked Gayle Mahulette saw De Visch Eijbergen withdrawing from the Austrian Open (February, 2016) and the German Open (March, 2016). Inherently injury prone the Dutch player has had to deal with an unexpectedly long recovery period.

Rising star from India

Club matches in the French Le Top 12 at her club Chambly Bad constitute the only three matches De Visch Eijbergen has played ahead of her Bitburger Open registration. In Germany she'll be playing against Gadde Ruthvika Shivani from India, currently ranked 54th in the world and well over four years junior to De Visch Eijbergen. Shivani crowned herself tournament champion of the Russian Open Grand Prix two weeks ago and almost career-out-earned her Dutch opponent with a single tournament receiving US$ 4.125.

For De Visch Eijbergen there's the consoling knowledge that there won't be any expectations towards her performance in Germany. The timing of her return appears to be well chosen though. Today she lost her 2.110 points of last year's Dutch Open and just about any ranking points she gains from playing in the Bitburger Open are desperately needed to turn around the free fall De Visch Eijbergen has been enduring for the last eight months.

Win or lose, physically trying times have come to an end for now and challenges of a different nature lie ahead for the former Dutch number one. Will she regain her stature of past times or will she resign herself to accept what once was?

One thing is for sure: Soraya de Visch Eijbergen won't be waiting for the confetti to fall.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!