Wat betekent Badminton Nederland voor onze jeugdtalenten?

Wat betekent Badminton Nederland voor onze jeugdtalenten?

Geef een mens een masker op en hij vertelt de waarheid, zo sprak Oscar Wilde. De meeste mensen willen of durven niet echt voor hun mening uit te komen als een beveiligingsmechanisme, ook al brengt dit gedrag meer schade toe aan hun bestaande situatie.

Er zijn ook altijd enkelen die niet mee doen aan dit gedrag en die zonder masker op gewoon zeggen wat er leeft. Zo iemand ben ik. Ik heb geen dubbele pet op zoals een aantal van de bestuurders binnen Badminton Nederland. Ik heb ook geen verborgen belangen die ik ergens moet verdedigen en ik heb geen kinderen waaraan ik moet denken als ik iets zeg over badminton.

Ik zeg altijd wat ik vind en denk en het zal me een worst zijn of mensen het niet leuk vinden en in 99% van de gevallen dat mensen zich gekwetst voelen is daar een goede reden voor. Het gaat niet altijd even gemakkelijk en er zijn momenten geweest dat ik bedreigd ben, met rechtszaken of gewoon verwensingen, bijvoorbeeld met ziekten waarvan ik het bestaan niet wist. Voor iemand die zoveel heeft geschreven als ik over onze sport en die nooit een blad voor zijn mond heeft gehouden ben ik zelden of nooit betrapt op het geven en gebruiken van verkeerde informatie in mijn stukken.

In de loop der jaren ben ik ook het verzamelpunt geworden van allerlei groepen mensen die misstanden meemaken binnen onze sport. Je wordt er vaak verdrietig en teleurgesteld van en ik moedig altijd iedereen aan er over te schrijven of het op andere manieren kenbaar te maken. Maar niet iedereen zit in dezelfde positie als ik en veel van deze mensen hebben kinderen die graag willen badmintonnen en een droom hebben en daar alles voor over hebben.

Voor de meeste ouders is het de eerste keer dat ze met dit bijltje hakken. Ze moeten nog leren hoe de hazen lopen en gaan er van uit dat de organisatie eerlijk en rechtvaardig is. Tegen de tijd dat ze er achter zijn dat dit niet het geval is, dan is het te laat zijn: hun kinderen zijn gestopt of inmiddels te oud om er nog wat aan te willen doen en een nieuwe generatie staat klaar om weer de zelfde fouten te maken.

Bij de badmintonbond is er een lange traditie van belangenverstrengeling. Zowel binnen de technische staf, het bestuur en op het bondsbureau wordt er goed gezorgd voor familieleden en vrienden. Ik ben nooit in zo'n positie geweest en kan dus makkelijk zeggen dat ik zo iets nooit zou doen, maar in werkelijkheid weet ik het niet en zou ik ook zo'n persoon kunnen zijn die zijn kinderen, andere familieleden of vrienden zou bevoordelen. Om zulke situaties te voorkomen zouden er gewoon regels moeten zijn die zulke dingen uitsluiten.

Het artikel 'een onvoldoende voor Badminton Nederland' dat ik heb geschreven heeft veel losgemaakt en er is een groepje opgestaan dat niet langer zijn mond wil houden. Mijn rol daarbij is zeer beperkt geweest, want ik heb alleen verschillende personen bij elkaar gebracht door e-mailadressen uit te wisselen (alleen met toestemming overigens) ik heb er ook geen zicht op of iedereen ook mee doet. Wat ik wel weet? Ik weet wel dat er eindelijk iets gaat gebeuren.

Dit bestuur heeft het altijd over verandering en luisteren naar wat er in het land leeft, maar luisteren alleen is niet genoeg: er moet ook gehandeld worden en dat ontbreekt er enorm aan in dit beleid. Er wordt ook veel te weinig gedaan om dieper op het ongenoegen in te gaan, te kijken naar lichaamstaal als trainers en bestuurders spreken met mensen op en rond de badmintonbaan.

Wij willen nog meer weten wat er mis is en speelt bij Badminton Nederland in relatie tot het jeugdbeleid. Als jij als ouder onderwerpen hebt waarvan je graag wil dat er iets mee gebeurt, dan kan je naar deze site schrijven (via het contactformulier of per e-mail). Ik wil graag met jullie in gesprek komen en ik kan je verzekeren dat het vertrouwelijk wordt behandeld.

Ik heb geen masker nodig, maar respecteer dat jullie er wel een op willen hebben in het belang van de kinderen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!