badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Yao Jie en Judith Meulendijks in Londen - Jorrit de Ruiter
© Jorrit de Ruiter

Yao Jie en Judith Meulendijks in Londen

Yao Jie en Judith Meulendijks in Londen - Jorrit de Ruiter
© Jorrit de Ruiter +

Ook in het damesenkelspel staan twee Nederlandse speelsters in het schema. Yao Jie en Judith Meulendijks komen in actie in de Engelse hoofdstad.

Jie stond helaas net niet hoog genoeg op de wereldranglijst om geplaatst te worden. In de eerste ronde komt zij uit tegen de Spaanse Europees jeugdkampioene Carolina Marin. Nog nooit eerder speelden deze twee speelsters tegen elkaar. Gezien de plaats op de wereldranglijst is Jie de favoriet voor de overwinning, maar onderschat dit grote Spaanse talent niet! De winnaar van deze wedstrijd speelt in de tweede ronde tegen de runner-up van de All England Eriko Hirose.

Ook Judith Meulendijks staat in het schema en heeft inmiddels laten weten dat zij zal spelen in Londen. Ze is herstellende van een zware hernia en verscheen niet aan de start bij de US Open van een paar weken terug. Niet echt een ideale voorbereiding, maar kennelijk heeft zij genoeg vertrouwen om op dit moment te gaan spelen en ze zal zonder verwachtingen haar wedstrijd in gaan. Haar loting is lang niet slecht. In de eerste ronde wacht de Oostenrijkste Simone Prutsch waartegen ze al drie keer eerder speelde en ook alle keren won. Bij winst wacht in de tweede ronde de Thaise wereld jeugdkampioene Ratchanok Inthanon.

geplaatst door

verkregen via Jorrit de Ruiter

Wat vind jij? Er zijn al 49 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Verzenden van dit formulier is een expliciete instemming met ons privacy statement!)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws