clubzoeker

Voorbeschouwing EK Badminton 2022: maandag van start in Madrid

Voorbeschouwing EK Badminton 2022: maandag van start in Madrid

De individuele Europese Kampioenschappen badminton vinden van maandag 25 t/m zaterdag 30 april a.s. plaats in Spanje. Negen Nederlandse topbadmintonners nemen deel, grote afwezige is viervoudig Nederlands Kampioene vrouwenenkel Soraya de Visch Eijbergen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op de plaatsingslijsten is de Nederlandse equipe vertegenwoordigd in alle disciplines, behalve het vrouwenenkelspel. Mark Caljouw is vierde geplaatste (ME), Rubben Jille en Ties van der Lecq achtste geplaatste (MD), Debora Jille en Cheryl Seinen zesde geplaatst (VD) en Robin Tabeling en Selena Piek vijfde geplaatst (GD).

Mannenenkel

Joran Kweekel (WR97) opent tegen Mikolaj Szymanowski (WR653) uit Polen. Voor Neerlands topper Mark Caljouw (WR26) is de Fin Kalle Koljonen (WR67) geloot, een voor Mark iedere keer zeer taaie opponent.

Vrouwenenkel

Of er voor Soraya de Visch Eijbergen nog sprake is van een internationale badmintoncarrière wordt een steeds meer legitieme vraag. Generatiegenote Gayle Mahulette (WR116) geeft in de geboortestad van Enrique Iglesias wél acte de présence en treft de Schotse Kirsty Gilmour (WR20, derde geplaatst). Hun enige confrontatie was tijdens het EK van 2018 en dat liep slecht af voor de kortgeleden 29 jaar geworden badmintonvlogger.

Mannendubbel

Ties van der Lecq en golfliefhebber Rubben Jille (WR47) timmeren flink aan de weg en staan november 2021 vrij stabiel rond top 50. Engelsmannen Callum Hemming en Steven Stallwood volgden vrijwel hetzelfde traject en staan op gelijke hoogte (WR49). De head-to-head is 0-1 in Engels voordeel (French Open 2021), tijd om te revancheren!

Vrouwendubbel

Het is een plezier om Cheryl Seinen en Debora Jille (WR45) aan het werk te zien op de badmintonbaan. Toeschouwers in Spanje kunnen genieten van een partij tegen Aline M¨ller en Jenjira Stadelmann; die laatste kreeg in Wateringen eerder deze maand nog de Erik Meijs Award uitgereikt. Een Zwitsers tandem dat 76e op de wereldranglijst staat.

Gemengddubbel

Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek (WR21) vormen het Nederlandse koningskoppel in het gemengddubbelspel. Ze spelen tegen Eleanor O'Donnell en Christopher Grimley uit Schotland (WR90), een prettige start.

Ties van der Lecq en Debora Jille (WR83) krijgen een Zweeds koppel aan de overkant waarvan het lijkt dat Elon Musk de namen heeft mogen bedenken: Tilda Sjoo en Melker Z-Bexell (WR165). Het rankingverschil zou hier expressie in het wedstrijdresultaat moeten gaan geven.

Hoe volg ik het EK Badminton 2022?

Video livestreams zijn te volgen via badmintoneurope.tv, er is ook een Visual LiveScore en alle Nederlandse uitslagen vind je op toernooi.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!