badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Patty Stolzenbach: 'Halve finale in Zweden'

Het eerste toernooi van 2013 zit er weer op. Het was de Swedish International in Stockholm, waar ik vorige week donderdag naar toe vertrok vanaf Schiphol.

 

In Nederland lag al sneeuw en was het koud, maar in Zweden aangekomen was er nog meer sneeuw en nog veel kouder. Soms was het overdag -14!

Ik speelde vrijdag middag de eerste ronde tegen Anika Dorr uit Duitsland. Het was een redelijke wedstrijd met soms wat concentratie verlies, ik won met 21-14 en 21-16. In de tweede ronde kreeg ik het een zwaarder want ik moest spelen tegen Sashina Vignes Waren (4de geplaatste) uit Frankrijk. Ik heb al een paar keer eerder tegen haar gespeeld, vaak dichtbij winst gezeten alleen nog nooit gewonnen. Vanaf het begin van de partij stond ik sterk op de baan en ik wist precies hoe ik moest spelen. Met mijn goede tacktiek wist ik te winnen met 21-11 en 21-9. Dit voelde heel goed en met deze winst stond ik in de kwart finale.

Op zaterdag ochtend speelde ik mijn kwart finale tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet (6de geplaatste), vorige keer verloor ik vrij kansloos van haar op het EK in Amsterdam. Gelukkig ging het nu een stuk beter en de eerste set won ik met 21-16. In de tweede set had ik een goede voorsprong opgebouwd tot 18-11, daarna vroeg Sabrina fysio op de baan. Ik wist dat ik gefocust en warm moest blijven dus ik bleef rondjes lopen op de baan. Na een behandeling konden we eindelijk weer verder. Maar dit ging niet helemaal volgens mij plan, zij begon ineens weer hard te rennen en ik liet er teveel terug komen. Hierdoor kwam zij ook weer beter in haar spel. Op 19-17 serveerde zij een halve meter in het verkeerde vak, en dat was natuurlijk lekker voor mij. Vervolgens wist ik het meteen af te maken en won met 21-17. Halve finale was een feit!

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Patty Stolzenbach.

geplaatst door

verkregen via Patty Stolzenbach

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws