SportSport

Samantha Barning blikt terug op de Swedish International

Samantha Barning blikt terug op de Swedish International

Vorige week vertrokken we vanaf Schiphol naar Stockholm, waar de Swedish International gehouden werd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op het laatste moment is er besloten dat ik daar alleen de damesdubbel zou spelen. Dit had te maken met het feit dat ik vanaf de Irish International amper nog getraind had in verband met een voetblessure. Even terugkomend op dat ben ik gelijk na de Irish International naar het ziekenhuis geweest om foto's te laten maken van mijn voet. Daaruit kwam dat ik een stressfractuur had opgelopen, dit betekend dat ik een klein scheurtje had in mijn bot. Een tegenvaller dus net nu het allemaal zo goed ging en ik mij fit voelde. Niks aan te doen en rust werd mij voorgeschreven. Na zo'n 4 weken rust kreeg ik het teken dat ik het weer rustig mocht gaan proberen. Dit viel niet tegen en langzaam aan heb ik de trainingen weer hervat, maar was dus niet fit genoeg om twee onderdelen in Zweden te spelen.

De loting was inmiddels bekend en in de eerste ronde namen we het op tegen een Deens koppel. Dit koppel kenden we wel maar niet goed. De eerste set was dus ook even wennen aan de hal en de shuttles, maar ook aan de tegenstanders. Deze wedstrijd konden we goed controleren en wonnen vrij eenvoudig in twee sets. Ronde nummer twee stond gepland voor de avond waarin ons een Frans/Spaanse combinatie te wachten stond. Deze hebben we zien spelen in Noorwegen en wisten hoe we moesten spelen. Vanaf het begin speelden we hoog tempo en dit konden onze tegenstanders niet bijbenen. Ook deze wedstrijd wonnen we makkelijk in twee sets. De kwartfinale was bereikt, die gespeeld werd op zaterdag. Onze tegenstanders dit keer kwamen uit Azie, Japan om precies te zijn. Het komt niet vaak voor dat je dit soort spelers tegen komt op Challenge toernooien. Een mooie graadmeter hoe we er precies voorstonden als combinatie zijnde maar ook als individu.

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Samantha Barning.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!