Samantha Barning blikt terug op de Swedish International

Samantha Barning blikt terug op de Swedish International

Vorige week vertrokken we vanaf Schiphol naar Stockholm, waar de Swedish International gehouden werd.

Ken je BC Voorburg al?

Op het laatste moment is er besloten dat ik daar alleen de damesdubbel zou spelen. Dit had te maken met het feit dat ik vanaf de Irish International amper nog getraind had in verband met een voetblessure. Even terugkomend op dat ben ik gelijk na de Irish International naar het ziekenhuis geweest om foto's te laten maken van mijn voet. Daaruit kwam dat ik een stressfractuur had opgelopen, dit betekend dat ik een klein scheurtje had in mijn bot. Een tegenvaller dus net nu het allemaal zo goed ging en ik mij fit voelde. Niks aan te doen en rust werd mij voorgeschreven. Na zo'n 4 weken rust kreeg ik het teken dat ik het weer rustig mocht gaan proberen. Dit viel niet tegen en langzaam aan heb ik de trainingen weer hervat, maar was dus niet fit genoeg om twee onderdelen in Zweden te spelen.

De loting was inmiddels bekend en in de eerste ronde namen we het op tegen een Deens koppel. Dit koppel kenden we wel maar niet goed. De eerste set was dus ook even wennen aan de hal en de shuttles, maar ook aan de tegenstanders. Deze wedstrijd konden we goed controleren en wonnen vrij eenvoudig in twee sets. Ronde nummer twee stond gepland voor de avond waarin ons een Frans/Spaanse combinatie te wachten stond. Deze hebben we zien spelen in Noorwegen en wisten hoe we moesten spelen. Vanaf het begin speelden we hoog tempo en dit konden onze tegenstanders niet bijbenen. Ook deze wedstrijd wonnen we makkelijk in twee sets. De kwartfinale was bereikt, die gespeeld werd op zaterdag. Onze tegenstanders dit keer kwamen uit Azie, Japan om precies te zijn. Het komt niet vaak voor dat je dit soort spelers tegen komt op Challenge toernooien. Een mooie graadmeter hoe we er precies voorstonden als combinatie zijnde maar ook als individu.

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Samantha Barning.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!