Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Iris Tabeling en haar dubbelpartner Selena Piek.

Oranje heeft op de Swedish International twee titels veroverd. Selena Piek en Iris Tabeling kroonden zich tot winnaressen in het vrouwendubbel, terwijl Jacco Arends en Jelle Maas in een Nederlands onderonsje sterker waren dan Ruud Bosch en Koen Ridder.

Ken je BC Geldrop al?

Piek en Tabeling (3) stonden in de finale tegenover het Zweedse koppel Emelie Lennartsson/Emma Wengberg (2). In de openingsgame ging het aardig gelijk op, maar wisten Piek en Tabeling de game met 21-16 te winnen. De tweede game verliep zoals de eerste met uiteindelijk het Oranje-duo als winnaar: 21-15.

Bosch en Ridder schoten als beste uit de startblokken in finale van het mannendubbelspel in Zweden. De eerste game werd met 21-16 door het ervaren duo binnengehaald. Daarna kwamen Arends en Maas beter in hun ritme en pakten met dezelfde cijfers de tweede game. In de beslissende derde game namen Arends en Maas na 10-10 het heft in handen en grepen met 21-13 de titel.

In de finale van het mannenenkel stond Eric Pang tegenover de Japanner Kento Momota. De als derde geplaatste Nederlander verloor de eerste game ruim met 21-9. In de tweede game herpakte de Nederlander zich en trok de game met 21-16 naar zich toe. In de spannende slotgame kwam Pang nog dichtbij, maar moest de zege met 21-18 aan Momota laten.

Jelle Maas en Iris Tabeling stonden ook in de finale van het gemengddubbel. Tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/Isabel Herttrich werd het nooit echt spannend en verloor het Oranje-duo in twee games met 21-17 en 21-14.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!