SportSport

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Iris Tabeling en haar dubbelpartner Selena Piek.

Oranje heeft op de Swedish International twee titels veroverd. Selena Piek en Iris Tabeling kroonden zich tot winnaressen in het vrouwendubbel, terwijl Jacco Arends en Jelle Maas in een Nederlands onderonsje sterker waren dan Ruud Bosch en Koen Ridder.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Piek en Tabeling (3) stonden in de finale tegenover het Zweedse koppel Emelie Lennartsson/Emma Wengberg (2). In de openingsgame ging het aardig gelijk op, maar wisten Piek en Tabeling de game met 21-16 te winnen. De tweede game verliep zoals de eerste met uiteindelijk het Oranje-duo als winnaar: 21-15.

Bosch en Ridder schoten als beste uit de startblokken in finale van het mannendubbelspel in Zweden. De eerste game werd met 21-16 door het ervaren duo binnengehaald. Daarna kwamen Arends en Maas beter in hun ritme en pakten met dezelfde cijfers de tweede game. In de beslissende derde game namen Arends en Maas na 10-10 het heft in handen en grepen met 21-13 de titel.

In de finale van het mannenenkel stond Eric Pang tegenover de Japanner Kento Momota. De als derde geplaatste Nederlander verloor de eerste game ruim met 21-9. In de tweede game herpakte de Nederlander zich en trok de game met 21-16 naar zich toe. In de spannende slotgame kwam Pang nog dichtbij, maar moest de zege met 21-18 aan Momota laten.

Jelle Maas en Iris Tabeling stonden ook in de finale van het gemengddubbel. Tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/Isabel Herttrich werd het nooit echt spannend en verloor het Oranje-duo in twee games met 21-17 en 21-14.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!