SportSport

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Iris Tabeling en haar dubbelpartner Selena Piek.

Oranje heeft op de Swedish International twee titels veroverd. Selena Piek en Iris Tabeling kroonden zich tot winnaressen in het vrouwendubbel, terwijl Jacco Arends en Jelle Maas in een Nederlands onderonsje sterker waren dan Ruud Bosch en Koen Ridder.

Ken je BV Conquesto al?

Piek en Tabeling (3) stonden in de finale tegenover het Zweedse koppel Emelie Lennartsson/Emma Wengberg (2). In de openingsgame ging het aardig gelijk op, maar wisten Piek en Tabeling de game met 21-16 te winnen. De tweede game verliep zoals de eerste met uiteindelijk het Oranje-duo als winnaar: 21-15.

Bosch en Ridder schoten als beste uit de startblokken in finale van het mannendubbelspel in Zweden. De eerste game werd met 21-16 door het ervaren duo binnengehaald. Daarna kwamen Arends en Maas beter in hun ritme en pakten met dezelfde cijfers de tweede game. In de beslissende derde game namen Arends en Maas na 10-10 het heft in handen en grepen met 21-13 de titel.

In de finale van het mannenenkel stond Eric Pang tegenover de Japanner Kento Momota. De als derde geplaatste Nederlander verloor de eerste game ruim met 21-9. In de tweede game herpakte de Nederlander zich en trok de game met 21-16 naar zich toe. In de spannende slotgame kwam Pang nog dichtbij, maar moest de zege met 21-18 aan Momota laten.

Jelle Maas en Iris Tabeling stonden ook in de finale van het gemengddubbel. Tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/Isabel Herttrich werd het nooit echt spannend en verloor het Oranje-duo in twee games met 21-17 en 21-14.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!