SportSport

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

Iris Tabeling en haar dubbelpartner Selena Piek.

Oranje heeft op de Swedish International twee titels veroverd. Selena Piek en Iris Tabeling kroonden zich tot winnaressen in het vrouwendubbel, terwijl Jacco Arends en Jelle Maas in een Nederlands onderonsje sterker waren dan Ruud Bosch en Koen Ridder.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Piek en Tabeling (3) stonden in de finale tegenover het Zweedse koppel Emelie Lennartsson/Emma Wengberg (2). In de openingsgame ging het aardig gelijk op, maar wisten Piek en Tabeling de game met 21-16 te winnen. De tweede game verliep zoals de eerste met uiteindelijk het Oranje-duo als winnaar: 21-15.

Bosch en Ridder schoten als beste uit de startblokken in finale van het mannendubbelspel in Zweden. De eerste game werd met 21-16 door het ervaren duo binnengehaald. Daarna kwamen Arends en Maas beter in hun ritme en pakten met dezelfde cijfers de tweede game. In de beslissende derde game namen Arends en Maas na 10-10 het heft in handen en grepen met 21-13 de titel.

In de finale van het mannenenkel stond Eric Pang tegenover de Japanner Kento Momota. De als derde geplaatste Nederlander verloor de eerste game ruim met 21-9. In de tweede game herpakte de Nederlander zich en trok de game met 21-16 naar zich toe. In de spannende slotgame kwam Pang nog dichtbij, maar moest de zege met 21-18 aan Momota laten.

Jelle Maas en Iris Tabeling stonden ook in de finale van het gemengddubbel. Tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/Isabel Herttrich werd het nooit echt spannend en verloor het Oranje-duo in twee games met 21-17 en 21-14.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!