SportSport

Patty Stolzenbach: 'Halve finale in Zweden'

Patty Stolzenbach: 'Halve finale in Zweden'

Het eerste toernooi van 2013 zit er weer op. Het was de Swedish International in Stockholm, waar ik vorige week donderdag naar toe vertrok vanaf Schiphol.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Nederland lag al sneeuw en was het koud, maar in Zweden aangekomen was er nog meer sneeuw en nog veel kouder. Soms was het overdag -14!

Ik speelde vrijdag middag de eerste ronde tegen Anika Dorr uit Duitsland. Het was een redelijke wedstrijd met soms wat concentratie verlies, ik won met 21-14 en 21-16. In de tweede ronde kreeg ik het een zwaarder want ik moest spelen tegen Sashina Vignes Waren (4de geplaatste) uit Frankrijk. Ik heb al een paar keer eerder tegen haar gespeeld, vaak dichtbij winst gezeten alleen nog nooit gewonnen. Vanaf het begin van de partij stond ik sterk op de baan en ik wist precies hoe ik moest spelen. Met mijn goede tacktiek wist ik te winnen met 21-11 en 21-9. Dit voelde heel goed en met deze winst stond ik in de kwart finale.

Op zaterdag ochtend speelde ik mijn kwart finale tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet (6de geplaatste), vorige keer verloor ik vrij kansloos van haar op het EK in Amsterdam. Gelukkig ging het nu een stuk beter en de eerste set won ik met 21-16. In de tweede set had ik een goede voorsprong opgebouwd tot 18-11, daarna vroeg Sabrina fysio op de baan. Ik wist dat ik gefocust en warm moest blijven dus ik bleef rondjes lopen op de baan. Na een behandeling konden we eindelijk weer verder. Maar dit ging niet helemaal volgens mij plan, zij begon ineens weer hard te rennen en ik liet er teveel terug komen. Hierdoor kwam zij ook weer beter in haar spel. Op 19-17 serveerde zij een halve meter in het verkeerde vak, en dat was natuurlijk lekker voor mij. Vervolgens wist ik het meteen af te maken en won met 21-17. Halve finale was een feit!

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Patty Stolzenbach.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!